Şampiyonluğun Brezilya yankıları
Yayınlanma Tarihi 14 Mayıs 2007 Pts 14:30
Fenerbahçe'nin 100.yılındaki şampiyonluğu Brezilya basınında da büyük yankı buldu. Vatandaşları Zico, Alex, Deivid,Aurelio ve Uruguaylı Lugano'ya ayrı bir parantez açan Brezilya basını manşetlerini ise Zico'ya dayanarak attı.
Brezilya basını Zico'nun ilk yılında Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşamasını büyük bir başarı olarak gösterirken 2-2'lik beraberlik golünü atarak Fenerbahçe'nin adeta şampiyonluk golünü atan Deivid de yere göğe sığdırılamadı. GloboEsporte 'Zico'nun F.Bahçesi şampiyon' başlığını atarken Futebol Interior ise Alex'e yoğunlaştı. Fenerbahçe'nin 17.şampiyonluğuna ulaştığını belirten Interior Alex'i Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyan en önemli isim olarak gösterdi. Interior, teknik direktör Zico'nun Türkiye'deki ilk yılında şampiyon olma başarısını da kutladı.
Gazeta Esportiva ise 'Fener'i Deivid şampiyonluğa taşıdı' başlığını atarken içerik olarak yine diğer basın organları gibi Zico'yu ve son golü atan Deivid'i ön plana çıkardı. Gazete, Türkiye'nin en golcü futbolcusu olan Alex'in bu maçta penaltı kaçırdığını da vurguladı.
(Ligtv.com.tr)