Samet Akaydin: "Hepimiz çok üzüldük"

Video yükleniyor...

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) öncesinde hazırlık maçında 10 Haziran tarihinde deplasmanda Polonya ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı'nda Samet Akaydin, maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Keyifli ve yoğun tempoda çalışıyoruz. Bazı arkadaşlarımızın ligi 24 Mayıs’ta bitti. Ben de bu grubun içine dahilim. Bazı arkadaşlarımız 29 Mayıs’ta katıldı. Hep birlikte yoğun ve ağır bir şekilde çalışıyoruz. Bunun normal olduğunu düşünüyorum. Çünkü Avrupa Şampiyonası gibi bir özel turnuvadan önce mental kuvvetimiz ne kadar iyi olması gerekiyorsa fiziksel hazırlık da o kadar önemli olacak. Bütün herkes yüzde 100’ünü vermeye çalışıyor. Çok keyifli bir ortamımız var. İnşallah Avrupa Şampiyonası’nda da bunların karşılığını alırız ve ülkemizi gururlandırırız." ifadelerini kullandı.

"Tekrardan 'geçmiş olsun' diyorum"

Samet, "Çağlar ve Ozan sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamadı. İki oyuncunun yokluğunun sorumluluğunu arttırdığını düşünüyor musun?" sorusunu, "İkisi de milli takım için değerli oyuncular. Bizim çok sevdiğimiz arkadaşlarımız. Hepimiz çok üzüldük. Tekrardan geçmiş olsun diliyorum. Şimdi sorumluluğumuz daha çok arttı. Burada önemli olan ülkemiz, bunun için her şeyi yapabiliriz. Sahaya çıktığımız zaman bu ülke ve bayrak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız." şeklinde yanıtladı.

Yarın Polonya ile zorlu bir maç oynayacaklarını aktaran milli futbolcu, "Polonya çok ciddi bir takım. Avrupa Şampiyonası’nda zor bir grupta mücadele edecekler. Bizim için çok iyi test olacak. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, çok iyi performans vererek Avrupa Şampiyonası’na moralli gitmek istiyoruz. Bu maçın zor geçeceğinin bilincindeyiz. Çok iyi çalıştık. İnşallah yarın güzel bir şekilde ayrılırız." diye konuştu.