Sala'nın uçak kazasında perde aralanıyor!

Sala'nın uçak kazasında perde aralanıyor!
Ara transfer döneminde Fransa'nın Nantes takımından Premier Lig ekibi Cardiff City'e transfer olan Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın içinde bulunduğu uçak, Manş Denizi'nde düşmüş, 2 haftayı bulan arama çalışmalarının ardından uçak deniz tabanında bulunmuştu. Enkazdan Emiliano Sala'nın cesedi çıkarılırken, uçağın pilotu David Ibbotson'un cesedi ise henüz bulunamadı.

Soruşturmayı yürüten İngiliz yetkililer olayla ilgili ön raporda uçağın ticari uçuş lisansı bulunmadığını açıkladılar. İngiliz uçak kazaları araştıma birimi yetkilisi uçağın bağlı bulunduğu Amerikan ve İngiliz havacılık kurumlarının ticari uçuş izni vermediğini, pilot David Ibbotson'ın lisansının özel uçuş lisansı olduğunu açıkladı. Radar görüntülerinde kazadan kısa süre önce uçağın 180 derecelik bir dönüşle geldiği istikamete yöneldiğini söyleyen İngiliz yetkili, eldeki veriler ve toplanan kanıtlar ışığında kazanın profilini çıkarmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kazayla ilgili açıklanan ön raporda ayrıca, uçuş masraflarının paylaşılması halinde bunun özel bir uçuş olarak sınıflandırılabileceği ve bu durumda ticari uçuş kurallarının uygulanamayacağı da ifade edildi.