Danimarka tarih yazdı: 1-4

Danimarka tarih yazdı: 1-4
2020 Avrupa Şampiyonası B Grubu'nda Danimarka, Rusya ile karşı karşıya geldi. Parken'de oynanan mücadeleyi Danimarka, 4-1 kazandı.

Bu mücadeleye puansız çıkan Danimarka, aldığı 3 puanla grubu 2. sırada bitirmeyi garantiledi ve son 16 turuna yükseldi. Danimarka'nın son 16 turundaki rakibi Galler olacak.

3 puanı bulunmasına rağmen grubu averajla 4. sırada tamamlayan Rusya ise turnuvaya veda etti.

Maçtan dakikalar

Höjbjerg'in pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Daamsgaard, 38. dakikada topu ağlarla buluşturdu ve Danimarka 1-0 öne geçti.

59. dakikada Danimarka skoru 2-0'a taşıdı. Rusya savunmasında Zobnin'in isabetsiz geri pasında araya giren Poulsen, topu ağlarla buluşturdu.

Karşılaşmanın 68. dakikasında Rusya'da Sobolev, ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Dzyuba, farkı 1'e indiren golü kaydetti.

79. dakikada sahneye Christensen çıktı. Rusya kalecisi Safanov üst üste gelen iki şutta gole izin vermese de savunmanın uzaklaştıramadığı topa çok sert vuran Christensen muhteşem bir gole imza attı.

Rusya'nın fişini 82. dakikada Mahle çekti. Çalımlarla ceza sahasına giren Danimarkalı yıldız, maçın sonucunu belirleyen golü attı.