Roma efsanesi, Mourinho'dan boşalan koltuğa oturmaya hazırlanıyor!

Roma efsanesi, Mourinho'dan boşalan koltuğa oturmaya hazırlanıyor!
Teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayıran İtalya Serie A ekibi Roma'yı çalıştıracak yeni isim belli oluyor. 

JOSE MOURINHO'NUN AYRILIĞININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

Fabrizio Romano'nun aktardığı bilgiye göre Roma, efsane eski futbolcusu Daniele De Rossi'yi takımın başına getirmeye hazırlanıyor. 

De Rossi ile yapılacak sözleşmenin Haziran ayına kadar olacağı belirtilen haberde, uzatma opsiyonunun da bulunacağı aktarıldı. 

Haberde iki taraf arasında son görüşmelerin yapıldığı da belirtilirken, kısa süre içerisinde yeni gelişmelerin yaşanabileceği de ifade edildi. 

Son olarak SPAL'ı çalıştıran Daniele De Rossi, takımın başında çıktığı 17 maçta 0.88 puan ortalaması tutturmuştu.

Daniele De Rossi kimdir?

Daniele De Rossi, 24 Temmuz 1983 yılında İtalya'nın Roma kentinde dünyaya gelmiştir. Futbola Roma altyapısında başlayan De Rossi, 2002/03 sezonunun başında Roma A Takımı'na yükselmiştir. 

17 yıl boyunca Roma'nın formasını gururla terleten De Rossi, sarı kırmızılı formayla 616 karşılaşmaya çıkmış ve 63 gol, 60 asistlik performans sergilemiştir. 

Kariyerinin son dönemlerinde yeni bir heyecan arayan De Rossi, Arjantin'in prestijli kulüplerinden olan Boca Juniors'a transfer olmuştur. 

Boca Juniors ile de 7 maça çıkan İtalyan efsane, 1 kez gol sevinci yaşamış, bu deneyimin ardından ise jübilesini yapmıştır. 

Roma ile 2 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupası kazanan De Rossi, Roma'nın şaşalı günlerindeki en kilit isimlerden biri olmuştur. 

İtalya Milli Takımı'nın formasını da 117 kez sırtına geçiren De Rossi, 21 kez gol sevinci yaşamıştır. Daniele De Rossi, İtalya Milli Takımı ile de 2006 Dünya Kupası ve U-21 Avrupa şampiyonluğu kazanmıştır. 

De Rossi, Boca Juniors ile ise Arjantin Kupası kazanma başarısı göstermiştir. 

Oynadığı kaliteli futbolla akıllara kazınan Daniele De Rossi, 2009 yılında ise İtalya'da 'Yılın Futbolcusu' ödülüne layık görülmüştür.

beinsports.com.tr / Dış Haberler