Robin van Persie: "Dirk Kuyt hak ettiği değeri görmedi"
Yayınlanma Tarihi 12 Ekim 2026 Pts 13:12
Güncelleme Tarihi 12 Ekim 2026 Pts 13:17
Hollanda futbolunun ve Avrupa'nın unutulmaz santrforlarından Robin van Persie, kariyerinin en özel anları, birlikte ve karşı karşıya oynadığı en iyi futbolcular hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İspanyol basınından SPORT'a açıklamalarda bulunan Van Persie; kariyerinin en ikonik golünden kendisini en çok zorlayan savunmacılara, stat atmosferlerinden antrenörlük deneyimine kadar birçok konuda soruları yanıtladı.
"En ikonik golüm 2014 Dünya Kupası'ndaki İspanya golü"
Kariyerindeki en unutulmaz anın 2014 Dünya Kupası'nda İspanya'ya attığı kafa golü olduğunu belirten Van Persie, şunları kaydetti:
"Kariyerimdeki en sevdiğim golü seçmem gerekirse muhtemelen 2014'te İspanya'ya attığım golü söylerim. Sadece golün güzelliği değil; o anın önemi, rakibin büyüklüğü, Dünya Kupası atmosferi ve bu golün Hollanda için ne anlam ifade ettiği bunu özel kılıyor. Teknik, doğru zamandaki uygulama ve maçın önemi açısından her şeyi bir arada barındıran bir andı."
Gol anındaki duygularını da paylaşan eski golcü, "Top gelirken sadece reflex olarak hareket ettim, yapacağım şey üzerine düşünecek zamanım yoktu. Topun ağlara gittiğini ve takım arkadaşlarımın, taraftarların tepkisini gördüğümde hissettiğim duygu inanılmazdı. Futbolda bazen her şeyin kendiliğinden geliştiği anlar vardır, bu da onlardan biriydi." ifadelerini kullandı.
Son Dünya Şampiyonu İspanya'yı mağlup ettikleri mücadeleyi kariyerinin en favori maçı olarak niteleyen 42 yaşındaki antrenör, "Son Dünya Kupası'nı kazanan takımla karşılaşıyorduk ve onlara büyük saygı duyuyorduk. O şekilde kazanmak ve o golü atmak, o geceyi unutulmaz kıldı." değerlendirmesinde bulundu.
"Kuyt en hak ettiği değeri görmeyen oyuncu"
Kariyeri boyunca birlikte oynadığı futbolcular arasında en underrated (değeri yeterince bilinmeyen) ismin eski takım arkadaşı Dirk Kuyt olduğunu belirten Van Persie, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Birlikte oynadığım ve hak ettiği değeri tam olarak göremeyen pek çok harika oyuncu oldu. Ancak her zaman büyük saygı duyduğum isim Dirk Kuyt'tı. Bazen insanların odağı onun teknik kapasitesindeydi ama beni asıl etkileyen şey onun zihniyeti, çalışma azmi ve takıma kattıklarıydı. Her takımın ihtiyaç duyacağı türden bir oyuncuydu; sahadan ne alacağınızı her zaman tam olarak bilirdiniz."
"Puyol ve Terry karşılaştığım en zorlu savunmacılardı"
Sahada kendisini en çok zorlayan savunma oyuncularına da değinen Hollandalı eski futbolcu, "Kariyerim boyunca çok güçlü stoperlerle karşılaştım ama Carles Puyol ve John Terry en zorluları arasındaydı. Son derece rekabetçi, savunma anlamında çok zeki oyunculardı ve size nefes aldıracak tek bir an bile bırakmazlardı. Ancak tüm bunların yanında aramızda müthiş bir karşılıklı saygı vardı. Böyle oyunculara karşı oynarken en iyi versiyonunuzu sahaya yansıtmanız gerektiğini bilirdiniz." şeklinde görüş belirtti.
En etkileyici atmosferin Emirates Stadyumu'nda olduğunu vurgulayan Van Persie, futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük yapmaya başladığını ve oyuna artık hem taktiksel hem de duygusal açıdan yaklaştığını belirterek, futbolu özel kılan ana unsurun taşıdığı yüksek duygu olduğunu sözlerine ekledi.
beinsports.com.tr / Dış Haberler
beinsports.com.tr / Dış Haberler