Roberto Martinez: "Bugün önemli olan..."

Roberto Martinez: "Bugün önemli olan..."
Euro 2024 F Grubu ilk maçında Portekiz ile Çekya karşı karşıya geldi. Portekiz, 90+2. dakikada Francisco Conceiçao'nun ayağından bulduğu golle maçı 2-1'lik skorla kazandı. Portekiz Teknik Direktörü Roberto Martinez, maçın ardından açıklamalarda bulundu. 

PORTEKİZ - ÇEKYA MAÇININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

Martinez, "Futbolda bir takım mücadele ederse onlar için her şey yolunda gider... Çek Cumhuriyeti oyunu kontrol etmekte çok zorlandı. Bunu istemediler ama bizim oyunumuz onları geride savunma yapmaya itti. Bugün mesele teknik ve taktik değil. Bugün önemli olan gösterdiğimiz dirençti. İlk defa bir sonucu geri çevirdik. Bugün inandık, inanılmaz bir karakter gösterdik. Takım, yetenek göstermek ve maç kazanmak için gerekli olan değerleri gösterdi." dedi. 

"Bugün bir takım zaferiydi"

Portekiz Teknik Direktörü, "Yaptığımız antrenmanlar anlamlıydı. Bugün 26 oyuncunun tamamının on birde yer almak için seçeneğim olduğunu söyleyebilirim. Bunun nedeni hazırlıklarımızın çok iyi olmasıydı. Oyuncularım sahada olmayı hak ediyor. Bugün bir takım zaferiydi, bir grubun zaferiydi." şeklinde konuştu. 

"İnanılmaz bir atmosfer vardı"

Atmosferi beğendiğini belirten Martinez, "Bizim 13 korner kullandığımız, Çek Cumhuriyeti'nin ise hiç korner kullanmadığı bir maçtı. Eğer erken gol atarsanız 3 ya da 4 gol atabilirsiniz. Karakteri ve direnci gerçekten çok beğendim. İnanılmaz bir atmosfer vardı. Taraftarlarımız maçı kaybetmeyi hak etmedi." diyerek sözlerini noktaladı.