CANLI | Rigas Skola - Galatasaray

CANLI | Rigas Skola - Galatasaray
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon ikinci kez sahne almaya hazırlanıyor.

İLK 11:

Rigas Skola: Ondoa, Savalnieks, Prenga, Lipuscek, Njie, Marhiev, Panic, Odisharia, Ikaunieks, Kouadio, Ndjiki.

Galatasaray: Günay, Kaan, Davinson Sanchez, Abdülkerim, Jacobs, Torreira, Sara, Mertens, Barış Alper, Yunus, Icardi
 
Sarı-kırmızılılar, lig aşamasındaki ikinci maçında perşembe akşamı 19.45'te Letonya temsilcisi Rigas Skola'ya konuk olacak. Daugava Stadı'nın ev sahipliği yapacağı mücadeleyi Slovak hakem Filip Glova yönetecek.
 
Lig aşamasındaki ilk maçında PAOK'u evinde 3-1'le geçen sarı-kırmızılılar, Riga deplasmanından da 3 puanla ayrılarak Avrupa Ligi'nde ilk 8 yolunda avantajını geliştirmek istiyor. Öte yandan teknik direktör Okan Buruk da Trendyol Süper Lig'de 3-3'lük skorla alınan Kasımpaşa beraberliği sonrası oluşan olumsuz havayı dağıtmak için futbolcularını karşılaşmaya hazırlıyor.
 
Galatasaray'da Rigas Skola sınavı öncesi eksikler göze çarpıyor. Sarı-kırmızılı temsilcimizde Osimhen ve Ziyech sakatlıkları nedeniyle mücadelede forma giyemeyecek. İki maçlık cezası bulunan kaptan Muslera ile UEFA listesinde yer almayan Sallai ve Eyüp Aydın da Riga'daki maçta sahada yer alamayacak.

Rigas Skola'ya konuk olacak Galatasaray, Avrupa kupalarında 320. mücadelesine çıkacak. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında çıktığı 319 müsabakanın 114'ünden galibiyetle ayrıldı. 121 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 84 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 432 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 477 gole engel olamadı.

Galatasaray, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde daha önce 94 kez sahne aldı.
 
1999-2000 sezonunda UEFA kupası'nı kaldıran sarı-kırmızılı ekip, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli ikinci futbol turnuvasında 38 galibiyet, 31 beraberlik ve 26 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 149 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde 120 gol gördü.

Letonya ekibi Rigas Skola ise 31 haftası geride kalan ligde 78 puanla lider durumda bulunuyor. Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi elemelerinden başlayan Rigas Skola, Bodo/Glimt tarafından saf dışı bırakılsa da Apoel'i eleyerek adını Avrupa Ligi'ne yazdırdı. 
 
Lig aşamasındaki ilk maçında Steaua Bükreş'e 4-1 mağlup olan Letonya ekibi, 2022-2023 sezonunda da grup aşamasında Rams Başakşehir ile mücadele etmişti. Riga'daki maçta Başakşehir ile golsüz berabere kalan Viktors Morozs'un öğrencileri, İstanbul'daki maçta ise 3-0'lık mağlubiyetle sahadan ayrıldı.