'Rico Paşa' darbe yaptı!..

'Rico Paşa' darbe yaptı!..

2007'nin ilk derbisi Beşiktaş'ın oldu. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş G.Saray'ı 2-1 yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı ve puan durumunda ikinci sıraya oturdu.

Karşılaşmaya G.Saray daha iyi başladı. Necati ile uygun pozisyonlardan yararlanamayan G.Saray Bobo'nun golüyle 1-0 yenik duruma düştü. İlk yarı 1-0 sonuçlandı. İkinci yarıda defanstan kopup gelen Emre kornerden gelen topa iyi yükselerek skoru eşitledi. Karşılaşmanın 83.dakikasında Mehmet Güven'in kornerden gelen topa elle dokunmasını penaltı şeklinde değerlendiren Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Ricardinho skoru 2-1'e taşıdı. Beşiktaş bu galibiyetle İnönü'deki başarısını perçinlerken şampiyonluk yolunda da iddialı olduğunu gösterdi. Jean Tigana da rahat bir nefes aldı...Ricardinho ilk golün pasını verirken ikinci golü da kaydeden isim oldu...

G.Saray'da eksik oyuncuların yokluğunu Gerets çok aradı. Hasan Kabze'yi ilk 11'de başlatan Gerets daha sonra Ümit Karan'a yer verdi. Ümit maçın son dakikalarında sarı kart gördü ve Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü. Maçın son dakikalarında oyuna sonradan giren İbrahim Akın üstüste 2 pozisyondan yararlanamadı.

BEŞİKTAŞ - G.SARAY: 2-1

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Alpaslan Dedeş 
BEŞİKTAŞ: Runje, Mustafa Doğan, İbrahim Toraman, Baki, İbrahim Üzülmez, Delgado (dk.68 Burak), Koray, Serdar(dk. 74 İ.Akın), Ricardinho, Bobo, Nobre  (dk.88 Fahri)
YEDEKLER: Murat Şahin, Burak, Gökhan Güleç, Ali Tandoğan, Ali Güneş, Fahri, İbrahim Akın
TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana
GALATASARAY: Mondragon, Sabri, Emre, Tomas, Ergün, Okan, Mehmet Güven, Ayhan, Arda(dk. 86 Carrusca) , Necati(dk.77 Tolga), Hasan Kabze (dk.68 Ü.Karan) 
YEDEKLER: Aykut, Carrusca, Ilic, Inamoto, Ferhat, Tolga, Ümit Karan
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets
GOL: Bobo (dk. 32) Emre (dk.63) Ricardinho (dk.83-pen)
SARI KART: Emre, Arda, Ü.Karan (Galatasaray) Nobre, Fahri (Beşiktaş)

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı G.Saray Ümit Karan'ın golüyle 1-0 kazanmıştı. Ümit'in golünü izlemek için tıklayınız...

İLK YARIDAN DAKİKALAR
7.dakikada
Emre Aşık Bobo'yu ceza sahasına girmeden düşürdü. Topun başına geçen Delgado'nun vuruşu barajda kaldı.

14.dakikada sol kanattan rakiplerinden sıyrılan Ergün ceza sahasının sol çaprazından kaleyi yokladı. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

25.dakikada soldan İ.Üzülmez geldi. İçeride boş durumda olan Nobre'ye pasını atamadı. Hemen ardından tehlike devam etti. İ.Üzülmez'in ortasına Serdar dokunamadı. Top ceza sahasının içerisinde Bobo'nun önünde kaldı. Bobo'nun vuruşu Nobre'ye çarptı ve atak golle sonuçlanmadı.

28.dakikada Arda sağ kanatan çizgiye indi. Ortasını yaptı Necati gelişine sert vurdu. Top bir hayli farkla auta çıktı.

GOL - 32.dakikada Ricardinho sol kanattan ceza alanına ortaladı. Müsait durumda olan Bobo'nun kafasına Mondragon uzandı ama yetişemedi ve top ağlarla buluştu: 1-0

41.dakikada
top bir anda ceza sahasında bekleyen Bobo'nun önünde kaldı. Bobo sola çekti kaleyi düşündü. Son anda yere yatıp topa dokunan Tomas'ın müdahalesiyle top kornere çıktı.

42.dakikada İ.Üzülmez'in ortası yine Bobo'da kaldı. Bobo sola çekti açısını daralttı. Top yan ağlarda kaldı. Bobo böylece iki pozisyondan da yararlanamamış oldu.

43.dakikada G.Saray Arda ile sağdan geldi. Arda'nın ortasına son anda Baki dokundu. Hemen ardından Ayhan'ın ortasını Hasan Kabze göğsüyle Necati'nin önüne indirdi. Necati Runje ile karşı karşıya kaldı. Açısı daralan Necati'nin vuruşu kornere çıktı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
GOL - 63.dakikada Arda'nın kornerine gerilerden gelen Emre Aşık yükseldi. Sert vurdu. Top Runje'nin solundan ağlarla buluştu: 1-1

64.dakikada Nobre'nin pasıyla Ricardinho topla buluştu. Ricardinho ceza sahası dışından yaptığı plase az farkla auta gitti.

73.dakikada sağ kanattan gelen ortaya Tomas'tan önce Bobo vurdu. Mondragon harika uçarak topu kontrol etmeyi başardı.

PENALTI - 83.dakikada kornerden gelen topa Mehmet Güven elle dokundu. Hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.

GOL - 83.dakikada Topun başına Ricardinho geçti. Brezilyalı futbolcu Mondragon'u mağlup etti: 2-1

MAÇTAN NOTLAR...
Turkcell Süper Lig'de 2007'nin ilk derbi maçında Galatasaray'ı 2-1 yenen Beşiktaş'ta maç sonunda büyük sevinç yaşandı. Beşiktaş'ın, maçın son anlarında Ricardinho ile penaltıdan bulduğu golün ardından galibiyet kutlamalarına başlayan siyah-beyazlı taraftarlar, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte büyük coşku yaşadılar. BJK İnönü Stadı'nı tamamen dolduran siyah-beyazlı taraftarlar, soyunma odasına gitmekte olan futbolcuları geri çağırarak, oyunculara sevgi gösterilerinde bulundular. Bu arada, protokol tribününde de başta kulüp başkanı Yıldırım Demirören olmak üzere siyah-beyazlı yöneticiler galibiyeti birbirlerine sarılarak kutladılar.

Beşiktaşlı taraftarlar, maçın bitiminde tribünleri uzun süre boşaltmayarak galibiyeti kutladılar. Bu sırada ezeli rakiplerinin taraftarlarıyla da dalga geçtiler. Galatasaraylı oyuncular ise soyunma odasına büyük üzüncü içinde gittiler. Diğer yandan, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, derbi maç için BJK İnönü Stadı'na gelmedi.

GALATASARAY'DA OKAN VE ÜMİT KARAN CEZALI
Derbi maçta sarı kart gören Galatasaraylı oyunculardan Okan Buruk ve Ümit Karan, cezalı duruma düştü. Her iki oyuncu da gelecek haftaki Trabzonspor maçında oynayamayacak.

İBRAHİM AKIN SAÇ BAŞ YOLDURDU
Beşiktaş'ta son anlarda oyuna giren İbrahim Akın, kaçırdığı net gollerle siyah-beyazlı taraftarlara adeta saç baş yoldurdu. Genç oyuncu, maçın son dakikalarında çok uygun 2 pozisyonda golle buluşamadı.

9 SARI KART
2007'nin ilk lig derbisinde hakem Fırat Aydınus toplam 9 sarı kart çıkardı. Beşiktaş'tan Nobre, Mustafa ve Fahri, Galatasaray'da ise Emre, Ayhan, Arda, Mehmet Güven, Okan ve Ümit Karan, sarı kart gördü.

MONDRAGON'DAN SABRİ'YE "FIRÇA"
Galatasaray'ın kalecisi Mondragon, maç sırasında Sabri'yi sert biçimde uyardı.
Kolombiyalı file bekçisi, Beşiktaş'ın 42. dakikadaki ciddi atağında rakibini kaçıran Sabri'ye tepki gösterdi.

AYHAN, TARAFTARI HAKEME ŞİKAYET ETTİ
Galatasaraylı Ayhan, maç boyunca Beşiktaş taraftarının protestosuna uğradı. Topu ayağına her aldığında ıslıklanan Ayhan, ilk yarının bitiminin ardından kendisine koro halinde küfür edilmesi sırasında maçın hakemlerine tribünleri gösterdi. Sarı-kırmızılı oyunculardan Necati Ateş de Beşiktaş Menajeri Ali Gültiken'e, edilen küfürler nedeniyle sitemde bulundu.

CORDOBA TRİBÜNDE
Derbi maçı Beşiktaş'ın eski kalecisi Oscar Cordoba da izledi. Siyah-beyazlı kulüpte ilişkisini geçen sezon sonu kesen ve bu sezon Antalyaspor'un kalesini koruyan Kolombiyalı file bekçisi, maçı eşiyle birlikte, numaralı tribünde taraftarların arasında takip etti. Beşiktaşlı taraftarlar, sevgi gösterilerinde bulundukları Cordoba'ya Beşiktaş atkısı hediye ettiler.

AYDINUS'LA BU KEZ BEŞİKTAŞ KAZANDI
Futbol kariyerindeki 5. derbiyi yöneten FIFA koratlı hakem Fırat Aydınus'la bu kez Beşiktaş güldü. 2003-2004 sezonunda Süper Lig hakemi olan İstanbul Bölgesi hakemlerinden 33 yaşındaki Fırat Aydınus, bugüne dek 2 kez Beşiktaş-Galatasaray derbisi yönetmiş ve bu maçların 2'sini de Galatasaray kazanmıştı. 2004-2005 sezonunda Galatasaray'ın ev sahipliği yaptığı maçı sarı-kırmızılılar 1-0 kazanırken, geçen sezonun ikinci yarısında BJK İnönü Stadı'nda yapılan maçta da Galatasaray 2-1 galip geldi.

EMRE'DEN ESKİ TAKIMA GOL
Galatasaray'ın tek golünü, sürpriz biçimde ilk 11'de sahaya çıkan Emre Aşık attı. Geçmişte siyah-beyazlı formayı da giyen deneyimli oyuncu, bu sezon ligde çıktığı 3. maçında ilk kez fileleri havalandırdı.

ÇARŞI, 25 YAŞINDA
Beşiktaş'ın en etkili taraftarı grubu Çarşı, kuruluşunun 25. yılını kutluyor. Siyah-beyazlı taraftarlar, derbi maçın 25. dakikasında kapalı tribünün ortasında açtıkları çeşitli pankartlarla, 25. kuruluş yıllarını hatırlattılar.

Turkcell Süper Lig'de 2007'nin ilk derbisinde Galatasaray'ı 2-1 yenen Beşiktaş, ezeli rakibini geçerek ikinci sıraya yükseldi. Deplasmanda üst üste yaptığı 3 resmi maçı kaybeden Beşiktaş, Galatasaray galibiyetiyle puanını 39'a çıkararak, 38 puanlı rakibinin üstünde yer aldı.

Beşiktaş, lig maçını yarın oynayacak lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da maç fazlasıyla 5'e düşürdü. Dolmabahçe'ye ikinci olarak gelen Galatasaray ise aldığı yenilgiyle ikincilikten olurken, üçüncü sırayı ise bugünkü maçını kazanan Kayserispor ile paylaştı.

Son 3 lig maçında sadece 1 puan alabilen, 8 puan yitiren Galatasaray, kupadan da hafta içinde elenmişti.

GALATASARAYLI TARAFTARLARDAN TEPKİ
Maç sonunda güvenlik gerekçesiyle tribünde bekletilen Galatasaraylı taraftarlar, teknik heyet ve kulüp yönetimini protesto etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kulüp yönetim kurulu ve teknik direktör Erik Gerets'i istifaya davet ederken, başkan Özhan Canaydın'a da tepki gösterdiler. Bu arada, Galatasaraylı taraftarların bulunduğu tribünde maç sonrası bazı koltuklar ateşe verildi. Öte yandan, her iki takım taraftarları da birbirlerine küfürlü tezahüratta bulunurken, Beşiktaşlı taraftarlar maç içinde zaman zaman sahaya yabancı maddeler attı.

BEŞİKTAŞ'A BİR HALLER OLDU!
Bu sezon özellikle deplasmanlarda maç kazanmakta oldukça zorlanan ve uzun süredir rakip sahada galip gelemeyen Beşiktaş, kendi evinde ise geçen sezonun aksine başarılı bir performans sergiliyor.

Galatasaray'ı BJK İnönü Stadı'nda 2-1 yenen "Kara Kartallar", Dolmabahçe'de yaptıkları son 9 resmi maçı da kazanmayı bildi.Beşiktaş, 5'i Turkcell Süper Lig, 3'ü Fortis Türkiye Kupası, 1'i de UEFA Kupası olmak üzere son 9 resmi maçta rakiplerine şans tanımazken, bu süre içinde toplam 23 gol atıp, kalesinde 7 gol gördü.

BJK İNÖNÜ STADI'NDAKİ LİG MAÇLARI
Beşiktaş, geçen sezon rekor puan kaybıyla zirveden uzaklaştığı BJK İnönü Stadı'nda bu sezon ise rakiplerine kolay kolay geçit vermiyor.

Turkcell Süper Lig'de 13. haftadaki Sivasspor yenilgisinin ardından kendi evinde yaptığı 5 maçı da kazanan siyah-beyazlılar, bu sezon BJK İnönü Stadı'nda çıktığı toplam 12 lig maçında 9 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi alırken, 22 gol attı, 11 gol yedi.Beşiktaş, geçen sezon ise BJK İnönü Stadı'nda oynadığı 17 lig maçında 6 galibiyet, 4 beraberlik, 7 yenilgi almış, 24 gol atıp, 20 gol yemiş ve 22 puan toplarken, toplam 29 puan kaybıyla tarihinin en kötü iç saha performanslarından birisini sergilemişti.