Resmen açıklandı! Everton'a 10 puan silme cezası...

Video yükleniyor...

İngiltere Premier League ekiplerinden Everton, ligin finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği için 10 puan silme cezası aldı.

Premier Lig'den yapılan açıklamada, Everton'a 2021-2022 sezonunda finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal etmesi nedeniyle söz konusu cezanın verildiği belirtildi.

Yapılan incelemelerde, Everton'ın ilgili dönemde 124,5 milyon sterlin zarar ettiğini kabul ettiği, izin verilen limitin ise 105 milyon sterlin olduğu vurgulandı.

Premier League'de çıktığı 12 karşılaşmada 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 14 puan toplayan Everton, 10 puanının silinmesiyle beraber 4 puana düştü. İngiliz ekibi bu cezayla birlikte Burnley ile son sırayı paylaşacak. 

Everton cephesinden kararla ilgili ilk açıklama:

"Kulüp, Komisyon'un tamamen orantısız ve adaletsiz bir spor yaptırımı uyguladığına inanmaktadır. Karara itiraz ettik. Temyiz süreci şimdi başlayacak ve kulübün davası, zamanı gelince Premier League kurallarına göre atanan Temyiz Kurulu tarafından görüşülecek.

Everton, Premier League'e sağladığı bilgilerde açık ve şeffaf davrandığını ve sürecin bütünlüğüne her zaman saygı duyduğunu savunur. Kulüp, azami iyi niyetle hareket etmediği yönündeki bulguyu kabul etmiyor ve bunun Premier Leauge'in yargılama sırasında öne sürdüğü bir iddia olduğunu da anlamıyor. Komisyon tarafından uygulanan yaptırımın hem sertliği hem de ciddiyeti, sunulan delillerin ne adil ne de makul bir yansımasıdır.

Kulüp ayrıca Premier League'in kar ve sürdürülebilirlik kuralları ile ilgili diğer durumlarda alınan kararları da büyük bir ilgiyle takip edecek.

Everton, temyiz süreci sonuçlanana kadar bu konu hakkında daha fazla yorumda bulunamayacak.



 
İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN