Dördünü toplasan bir Real Madrid etmiyor

Video yükleniyor...

Şampiyonlar Ligi'ni en çok kazanan takım olan Real Madrid, Avrupa'nın önde gelen liglerine tek başına geride bıraktı. Kiev'de oynanan finalde Liverpool'u 3-1 mağlup ederek, kulüpler bazında Avrupa futbolunun en prestijli kupasını 13. kez müzesine götüren Los Galacticos; üst üste 3 kez şampiyon olma başarısını göstermişti.

Aynı zamanda son 5 yılda 4. Devler Ligi zaferini ilan eden İspanyol devi, İtalya, İngiltere, Almanya ve Hollanda kulüplerinin toplam şampiyonluk sayılarını geçmeyi başardı.

İngiltere'de Liverpool'un 5, Man. United'ın 3, Nottingham Forest'in 2, Chelsea ile Aston Villa'nın da birer olmak üzere 12 şampiyonluğu bulunuyor. Aynı sayıya sahip İtalya'da kupa 1'deki şampiyonluk dağılımı Milan (7), Inter (3) ve Juventus (2) şeklinde oluştu. 

63 yıllık turnuvada Almanya 7 şampiyon çıkardı. Kupayı Bayern Münih 5, Borussia Dortmund ile Hamburg ise birer kez müzesine götürdü. Hollanda kulüpleri taraftarlarına toplamda altı kez bu mutluluğu yaşattı. Ajax 4, PSV Eindhoven ile Feyenoord birer kez kupa 1'i kazandı.

Şampiyonlar Ligi'nde rakiplerine açık ara fark atan İspanya'nın ise 13'ü Real Madrid, 5'i Barcelona ile olmak üzere toplam 18 şampiyonluğu bulunuyor.