Raul Neto'dan Fenerbahçe Beko'ya kötü haber

Raul Neto'dan Fenerbahçe Beko'ya kötü haber
Brezilya Basketbol Federasyonu, İran maçında sakatlanan Raul Neto’nun sağ dizinde patellar tendon kopması olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Raul Neto, Brezilya'nın Dünya Kupası mücadelesinde İran ile oynadığı mücadelenin üçüncü çeyreğinde sakatlanarak oyundan sedye ile çıktı.

Neto'nun sakatlandığı pozisyonunun hemen ardından Brezilya Milli Takımı Doktoru Carlos Vicente Andreoli, 31 yaşındaki yıldız oyuncunun durumunu kontrol etmek için müdahalede bulundu. Yapılan ilk muayene ve kontrollerin ardından Brezilya Basketbol Federasyonu, Neto’nun Dünya Kupası’nı kaçıracağı açıklanırken, sahalardan ne kadar uzak kalacağının henüz belli olmadığını belirtti. 

Sarı-lacivertli takımın yeni sezon öncesinde son olarak NBA'de Cleveland Cavaliers forması giyen Brezilyalı oyun kurucu Raul Neto'yu transfer ettiğini duyurmuştu.

Neto 2022-23 sezonunda Cleaveland formasıyla 49 maçta 3.2 sayı ve 1.6 asist ortalaması tutturmuştu.

Fenerbahçe Beko'dan Neto'ya geçmiş olsun mesajı

Fenerbahçe Beko; "Brezilya forması ile FIBA 2023 Dünya Kupası’nda mücadele eden oyuncumuz Raul Neto, bugün oynanan İran karşılaşmasında talihsiz bir sakatlık geçirmiş ve mücadeleyi yarıda bırakmıştır. Brezilya Basketbol Federasyonu, yapılan sağlık kontrollerinin ardından sporcumuzun sağ diz patellar tendonunun koptuğunu açıklamıştır.

Oyuncumuz Raul Neto’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.