“Protokolün ağırlığını kaldıramayanlar var“

“Protokolün ağırlığını kaldıramayanlar var“

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, protokol tribünlerini özerk hale getirmek istediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin 2006 yılında yaptıkları çalışmaları değerlendirmek ve 2007 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili planlama yapmak amacıyla düzenlenen "İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısı", Antalya Özkaymak Falez Otel'de başladı. Toplantının açılışında konuşan Mehmet Atalay, Türkiye'de 54 özerk, 3 de özerk olmayan federasyon olduğunu belirtti. Bu federasyonlar ile il müdürlerinin "dört dörtlük ilişki içinde" olması gerektiğini vurgulayan Atalay, şöyle konuştu: "İl müdürleri şiddetin sekreteryasını yapmalı. Derlediklerini valiliklere, emniyet müdürlüklerine vermelidirler. Tıpkı federasyonlar gibi protokol tribünlerini de özerk hale getirmek istiyoruz. Protokol tribünün ağırlığını kaldıramayacak kişiler oraya girmemeli, spor kulüplerine yönetici olmamalı. Artık bundan sonra uyarı ve ceza alan hiç bir kişi federasyon başkanı olamayacak. Amacımız federasyonların şeffaf olması, federasyonların başında camialarına güven veren kişilerin bulunmasıdır. Ayrıca Avrupa'da ve diğer modern ülkelerde olduğu gibi kulüplere yetki vereceğiz. Kulüpler buraları nasıl şiddetten uzak organize edeceklerse etsinler."

"DOPİNGLE MÜCADELEDE BAŞARILIYIZ"
Mehmet Atalay, dopingle mücadelede önemli mesafe kat edildiğini, Avrupa'da da şiddet, doping ve ırkçılık konularına büyük önem verildiğini dile getirdi.

Türkiye'de ırkçılık konusunda sorun olmadığını belirten Atalay, "Onu Avrupa düşünsün. Şikeyi ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Dopingle mücadele ediyoruz. Şampiyonaya giden ve madalya alacak bir sporcumuzu doping şüphesi ile uçaktan indirdik ve yarışmasını önledik. Aynı sporcu daha sonra Dünya Şampiyonu oldu. Artık Halter Federasyonu örnek gösterilecek bir federasyon haline geldi" dedi.

ULUSLARARASI SPOR ORGANİZASYONLARI
Atalay, uluslararası spor organizasyonlarının Türkiye'de yapıldığı takdirde sporcuların daha başarılı olduğunun altını çizdi. Bu amaçla uluslararası spor organizasyonlarını Türkiye'ye çekmek için çalıştıklarını anlatan Mehmet Atalay, Türkiye'ye Olimpiyatlar'ı, Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ve Dünya Futbol Şampiyonası'nı getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

2008 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağını hatırlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz dünya şampiyonaları kadar uluslararası turnuvalara da önem veriyoruz. Uluslararası organizasyonları Türkiye'ye getirmek için büyük paralar harcıyoruz. Dünya Voleybol Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılmasını istiyoruz. Bu organizasyon için 20 milyon dolar istendi. Bu parayı aşağıya çekmeye çalışıyoruz. 48 ülkenin katılacağı Gençler Yaz Oyunları'nı Trabzon'a kazandırdık. Hollanda ile bu organizasyonu almak için mücadele ettik. 28-18 oy farkla bu organizasyonu Avrupa bize verdi. Sporda ayırım yapmadıkları için Avrupalılara teşekkür ediyorum."

2013 Gençler Avrupa Yaz Oyunları'nı Kayseri'ye alabileceklerinin altını çizen Atalay, organizasyonları sadece Antalya'ya değil, Anadolu'nun diğer illerine de yaymaya çalıştıklarını bildirdi.
Antalya'nın sadece Türk turizminin değil sporda da önemli bir yol katettiğine dikkati çeken Atalay, "Antalya, Türkiye'nin en verimli, en büyük fabrikasıdır" dedi.

Atalay, Türkiye'de 300 bin olan lisanslı sporcu sayısını 1 milyon 700 bine çıkardıklarını, hedeflerinin bu rakamı 10 kat artırmak olduğunu kaydetti.