Premier Lig'e yeni yayıncı

Premier Lig'e yeni yayıncı
İngiltere Premier League'in yayın hakları 3 milyar sterlin karşılığında 3 yıllığına BSkyB ve British Telecom (BT) şirketlerine satıldı.

BSkyB dijital uydu platformu, Premier League'de sezon başına 116 maçı yayımlama hakkını elde ederken, her sezon için 760 milyon sterlin ödeyecek.

İlk kez bu ihaleye giren ve 38 maç yayımlayacak olan BT'nin kasasından ise sezon başına 246 milyon sterlin çıkacak.

Bir önceki ihaleyi BSkyB ve ESPN, toplam 1 milyar 773 milyon sterlin vererek kazanmışlardı.

BT, maçları yayımlamak için futbol ağırlıklı bir kanal kuracaklarını açıklarken, Premier League Yönetim Kurulu Başkanı Richard Scudamore, ''BT'nin yeni yayın ortaklarından birisi olmasını memnuniyetle karşılıyoruz, önemli bir İngiliz şirketi'' dedi.

Premier League'in yayın hakları bedeli son üç yılda yüzde 71 oranında artarken, her maçın yayıncılara 6 milyon 600 bin sterline mal olacağı kaydedildi.

İngiliz basını, ihalenin ardından rekor ücrete ve yayım haklarının yine medya patronu Rupert Murdoch'ın yüzde 39'una sahip olduğu BSkyB dijital uydu platformuna satılmasına dikkati çekti.

Murdoch, BSkyB'nin tamamını geçen yıl satın almak istemiş, ancak telekulak skandalının büyümesi nedeniyle teklifi geri çekmek zorunda kalmıştı.