Premier Lig'de şampiyonluk günü!

Premier Lig'de şampiyonluk günü!
İngiltere Premier Lig'de kıyasıya geçen şampiyonluk yarışının düğümü son hafta çözülüyor. Lider Manchester City mi yoksa takipçisi Liverpool mu kupaya uzanacak? Bu sorunun cevabı, aynı saatte oynanayacak maçların ardından belli olacak.

Premier Lig'de şampiyon ve düşen takımlar, saat 18:00'de başlayacak tüm karşılaşmaların bitimiyle kesinlik kazanacak.

90 puanla ligin zirvesinde yer alan ve şampiyonluk yarışında da avantajlı durumda bulunan City, sahasında Aston Villa'yı konuk edecek. Liverpool taraftarı, Aston Villa Teknik Direktörü Steven Gerrard'dan 'son bir şarkı' beklerken, Manchester ekibi 3 puanı hanesine yazdırdığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecek.

89 puanla lideri 1 puan geriden takip edenLiverpool'un hedefi ise Anfield'da Wolverhampton'ı yenerek, City'nin puan kaybetmesini beklemek. Liverpool Menajeri Jürgen Klopp maç öncesindeki basın toplantısında "Manchester City en son ne zaman üst üste iki maçta puan kaybetti hatırlamıyorum. Ancak bunun bizim üzerimizde etkisi yok. Kazanmak için sahaya çıkacağız ve senaryonun bizim için ideal bir sonla bitmesini bekleyeceğiz" sözlerini kullandı.

Premier Lig'de dördüncülük yarışı da nefes kesiyor. Chelsea üçüncü sırayı garantilerken, Tottenham ve Arsenal ise ligin son haftasında Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için sahaya çıkacak. Norwich deplasmanına konuk olacak Tottenham'ın hedefine ulaşması için çıkaracağı 1 puan yeterli olacak. Arsenal ise sahasında Everton'ı yenmesi halinde bile ezeli rakibinin yenilmesini bkeleyecek.

Ligin düşme hattında ise Norwich City ve Watford'ın ligde kalma şansı kalmazken, 35'er puanlı Leeds United ve Burnley, umutlarını son haftaya taşıdı. Brentford deplasmanına çıkacak olan Leeds'in ligde kalması için 3 puan alması ve Newcastle United ile karşılaşacak Burnley'nin de puan kaybetmesi gerekecek.