Premier League'de hesaplar sürüyor! Manchester City ilki başarmak üzere...

Premier League'de hesaplar sürüyor! Manchester City ilki başarmak üzere...
İngiltere'de süren kıyasıya şampiyonluk yarışı 38. haftada oynanacak maçlarla son bulacak ve İngiltere'nin en büyüğü belli olacak.

Lig maratonu boyunca Liverpool, Manchester City ve Arsenal şampiyonluk yarışında yer alırken Liverpool son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluk şansını kaybetti. Manchester City ve Arsenal'in şansı kalırken avantaj Manchester'da.

İhtimaller neler?

Manchester City son olarak Tottenam'ı 2-0 mağlup ederek maç eksiğini kapattı ve puanını 88 yaparak 86 puandaki rakibi Arsenal'in 2 puan önüne geçti. Manchester City hafta sonu evinde West Ham United'ı yendiği takdirde Arsenal maçına bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek.

Arsenal'in ise evinde Everton'ı yenmekten başka çaresi yok. 

Ligde şampiyonluk için puan eşitliğinde iki takım arasındaki maçlara değil genel averaja bakılıyor. Zirvedeki iki takımın aynı puana sahip olması durumunda şampiyonu sırasıyla genel averaj, atılan gol sayısı ya da iki takım arasındaki maçların sonuçları belirleyecek.

Arsenal, son haftaya +61, Manchester City ise +60 averajla giriyor. Atılan gol sayısı bakımından Manchester City'nin Arsenal'e 4 farkla (93-89) üstünlüğü bulunuyor.

İki takım arasında oynanan maçlara bakıldığında ise Arsenal avantajlı konumda.

Manchester City, İngiliz futbol tarihinde ilki başarabilir

Manchester City'nin West Ham United'ı yenip şampiyon olması halinde İngiliz futbol tarihinde art arda dört kere şampiyon olmuş ilk takım olacak. 

Premier League'de Manchester City haricinde son olarak 2019-2020 sezonunda Liverpool şampiyon oldu. Geriye kalan 2020-2021, 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında Pep Guardiola'nın öğrencileri mutlu sona ulaştı.



İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN