Portekiz'den Joao Mario yorumu: "Bir Quaresma değil ama..."

Portekiz'den Joao Mario yorumu: "Bir Quaresma değil ama..."
Beşiktaş'ın yeni transferi Joao Mario için Portekiz'den beIN SPORTS'a özel yorum geldi.

DAZN Portekiz yorumcusu Diogo Miguel Nunes, beinsports.com.tr Editörü Egemen Çidar'a özel açıklamada yıldız oyuncu ile Quaresma'yı kıyasladı.
 
Joao Mario için ilk olarak oyuncunun Benfica'daki döneminin iyi bitmediğini söyleyen Nunes, "Joao Mario'nun Benfica'daki dönemi iyi bitmedi. Benfica'nın yeni oyuncusu olduğu açıklandığında herkes onun iyi bir oyuncu olduğunu biliyordu ama nereye uyum sağlayabileceği konusunda şüpheler vardı." dedi.

Yıldız oyuncunun Jesus dönemini de değerlendiren Portekizli gazeteci "Benfica'da Jorge Jesus döneminde, orta sahada Weigl ile birlikte oynamaya devam etti. Ancak bu ortaklık işe yaramadı. Çünkü bu ikili çok kırılgandı. Roger Schmidt ile her şey değişti. Gonçalo Ramos'un arkasındaki üç oyuncudan biri olarak maçların çoğunda solda oynadı. Benfica'nın hücum oyunlarında rolü ve önemi vardı ama arkasında Grimaldo gibi bir adamın olduğunu da unutmamak lazım." açıklamasında bulundu.
 
Mario'nun forvet arkasındaki her pozisyonda oynayabileceğini belirten Portekizli yorumcu, "Normal bir durumda, şu anda forvet arkasındaki her pozisyonda oynayabileceğini söyleyebilirim. Bu rakibe ve teknik direktörün fikrine göre değişebilir. 2023-2024 sezonunda oynadığı birkaç maçta bazen orta sahadaydı. Benfica gibi büyük takımlar da kapalı savunmalara karşı sorun yaşıyor. Bence normal bir durumda Joao Mario hücum oyununda ilginç bir rol oynayabilir." dedi.
 
Son olarak Quaresma üzerinden örnek veren Diogo Miguel Nunes,"Bir Ricardo Quaresma değil ama bazı oyunların açılmasında rol oynayabilir. Son zamanlarda topu bırakması uzun zaman alıyor ve bu da oyunu yavaşlatıyor. İyi bir oyuncu ama en iyi dönemini geçirmiyor. Belki yeni bir hayat ve yeni bir takım onun futbolunu canlandırmaya yardımcı olabilir." ifadalerini kullandı.

beinsports.com.tr / Dış Haberler