Gonçalo Ramos şov yaptı! Portekiz güle oynaya çeyrek finale çıktı...

Gonçalo Ramos şov yaptı! Portekiz güle oynaya çeyrek finale çıktı...
Portekiz, 2022 Dünya Kupası son 16 turu maçında İsviçre ile karşılaştı.

Cristiano Ronaldo'nun yedeklerde başladığı karşılaşmada Portekiz 6-1 gibi farklı bir skorla galip gelerek çeyrek final biletini kapan ülke oldu.

Ronaldo'dan sonra gol atan en genç isim

Lusail Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısına etkili bir oyunla başlayan Portekiz dakikalar 17'yi gösterdiğinde Ronaldo'nun yerine 11'de başlayan Gonçalo Ramos ile 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda Goncalo Ramos'un (21 yaş 169 gün),Ronaldo'dan sonra Portekiz formasıyla Dünya Kupası'nda gol atan en genç oyuncu olmasını sağladı.


Pepe, Dünya Kupası tarihine geçti!

Gol sonrası oyunun kontrolünü bırakmayan Portekiz'de bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen 39 yaşındaki Pepe 33. dakikada korner vuruşunda yaptığı kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkarırken tarihe geçerek Dünya Kupası'nda bir eleme turu maçında gol atan en yaşlı oyuncu oldu.

İlk yarı Portekiz'in 2-0 üstünlüğüyle sona ererken ikinci yarının başında İsviçre'de teknik direktör Murat Yakın stoper değişikliği yaparak Eray Cömert'i oyuna aldı.

Ancak üst üste ataklarını sürdüren Portekiz önce 51. dakikada günün yıldız ismi Gonçalo Ramos ile skoru 3-0 yaptı daha sonra, yine Ramos'un asistinde Raphael Guerreiro takımının farkı 4'e çıkardığı golü kaydetti.

Efsane Miroslav Klose'yi tekrarladı

Farkın 4'e çıktığı dakikalarda korner kazanan İsviçre'de stoper oyuncusu Manuel Akanji yaptığı kafa vuruşu ile farkı 3'e indirse de, 67. dakikada İsviçre'nin durdurulmakta zorlandığı isim Gonçalo Ramos yine golcülüğünü konuşturdu ve hat-trick yapmasını sağlayan golü kaydederek skoru 5-1 yaptı. Bu hat-trick ile birlikte Gonçalo Ramos, Miroslav Klose'den bu yana ilk 11'de çıktığı ilk Dünya Kupası maçında hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.

Gol perdesini kapatan isim ise 90+2. dakikada Portekiz'de oyuna sonradan giren Rafael Leao oldu ve 90 dakika bu skorla sona erdi.


73. dakikada oyuna giren Ronaldo skora katkı sağlayamazken, çeyrek finale yükselen Portekiz, İspanya'yı eleyen Fas ile eşleşti. Karşılaşma 10 Aralık Cumartesi günü oynanacak.