Ay yıldızlılar, son hazırlık maçında Polonya'ya mağlup oldu...

Video yükleniyor...

A Milli Futbol Takımımız EURO 2024 öncesi son hazırlık maçında Polonya'ya 2-1 yenildi.

Varşova Ulusal Stadyumu'nda yapılan hazırlık maçını Macaristan Futbol Federasyonu'ndan hakem Balazs Berke yönetti.

Mücadelede Polonya'nın ilk golünü 12. dakikada Karol Grzegorz Swiderski kaydetti. Millilerimizin bu gole karşılığı 77. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın ayağından geldi. Ancak 90. dakikada Nicola Zalewski ile yeniden öne geçen Polonya, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Bizim Çocuklar böylelikle hazırlık maçlarını tamamlamış oldu ve gözünü 14 Haziran'da Almanya'da gerçekleştirilecek olan EURO 2024'e dikti.

A Milli Takımımız, Euro 2024'teki ilk maçına 18 Haziran'dan Gürcistan karşısında çıkacak. 22 Haziran'da Portekiz'le karşılaşacak olan Ay yıldızlılar, gruptaki 3. maçında 26 Haziran'da Çekya ile kozlarını paylaşacak.

Galibiyet özlemi 5 maça yükseldi

Polonya'ya mağlup olan A Milli Takım'ın, galibiyet özlemi 5 maça yükseldi. Son olarak 18 Kasım 2023'te deplasmanda Almanya ile oynadığı hazırlık maçını 3-2 kazanan Türkiye, daha sonra oynadığı 1'i resmi 5 maçı kazanamadı.

Avrupa Şampiyonası eleme grubu son maçında deplasmanda Galler ile berabere kalıp grup lideri olarak EURO 2024 bileti alan Türkiye, mart ayında oynadığı hazırlık maçlarında Macaristan'a 1-0, Avusturya'ya da 6-1 mağlup oldu. Türkiye, 4 Haziran'da ise İtalya ile deplasmana golsüz berabere kaldı.
​​​​​​​
Barış Alper Yılmaz 2. golünü attı

Polonya karşısında ay-yıldızlı ekibin tek golünü atan Barış Alper Yılmaz, A Milli Takım formasıyla çıktığı 15. maçta 2. kez gol sevinci yaşadı.

Barış, mücadelenin 46. dakikasında Semih Kılıçsoy'un yerine oyuna dahil oldu.

Barış, A Milli Takım'daki ilk golünü deplasmanda 1-0 kazanılan Hırvatistan maçında atmıştı.

Polonya'da Piatek ve Szymanski forma giydi

Süper Lig'de RAMS Başakşehir forması giyen Krzysztof Piatek ve Fenerbahçeli Sebastian Szymanski, Türkiye'ye karşı forma giydi.

Piatek, mücadelenin 19. dakikasında Polonya'nın ilk golünü atan ve sakatlanan Swiderski'nin yerine oyuna dahil oldu. Szymanski ise ikinci yarının başında Piotrowski'nin yerine oyuna girdi. Polonya'da Bitexen Antalyaspor'da kariyerini sürdüren Adam Buksa ise yedekler arasında yer aldı.

PGE Narodowy Stadı'nda oynanan mücadeleyi 48 bin 677 kişinin izlediği açıklandı.

Semih Kılıçsoy ilk kez 11’de

Milli takımın genç oyuncularından Semih Kılıçsoy, A Milli Takım formasıyla ilk kez bir maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

Teknik direktör Vincenzo Montella, İtalya karşılaşmasının ikinci yarısında ilk kez A Milli Takım'da şans verdiği Semih'i Polonya karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.

Yasin Özcan maç kadrosunda

Ümit Milli Takımı’nın aday kadrosunda bulunan savunma oyuncusu Yasin Özcan, A Milli Takımı’nın Polonya ile yapacağı özel maçın müsabaka kadrosuna dahil edildi.

Genç futbolcu, ilk 11'de yer almazken, yedekler arasında forma şansı bekledi.

Bakan Bak'tan milli takıma ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Polonya maçı öncesi başkent Varşova'da kamp yaptıkları otelde A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve oyuncular ile bir araya geldi. Ziyarette TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt ve Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop da yer aldı.

Montella ile kısa bir süre sohbet ederek Avrupa Şampiyonası öncesi takımın durumu hakkında bilgi alan Bakan Bak ile Başkan Büyükekşi, tek tek oyuncularla da görüşerek Polonya maçı için başarı diledi. Montella ve ay-yıldızlı futbolcular, destekleri için Bakan Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye teşekkür etti.

Federasyon başkanları buluştu

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024'ün son hazırlık maçı öncesi Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza ile bir araya geldi.

Başkent Varşova'da PGE Narodowy Stadı'nda oynanan müsabaka öncesi gerçekleşen görüşmede Başkan Büyükekşi'ye TFF yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza hem milli maç hem de Avrupa Şampiyonası finallerinde başarı dileklerini iletti. Dostluk mesajlarının verildiği görüşme karşılıklı hediye takdimleri ile sona erdi.

Varşova Büyükelçiliği'ne ziyaret

Polonya karşılaşması öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Varşova Büyükelçiliği'nde ağırlandı.

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen davete Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yanı sıra TFF yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Başkan Mehmet Büyükekşi misafirperverlikleri nedeniyle Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş'a teşekkür ederek, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte A Milli Takım forması takdim etti.