Play-off'ta hiçbir takımı favori görmüyorum

Play-off'ta hiçbir takımı favori görmüyorum
Bir sezonu daha geride bırakırken her sene olduğu gibi sevinci ve hüznü bir arada yaşadık. Öyle ki bu kategorinin genlerinde sürpriz yatıyor. Gerçekten ligden çıkan da düşen de sezon başı öngörüleri büyük ölçüde boşa çıkardı. Şimdiye kadarki tecrübem ve izlenimim bana bunu söyletir.

Bu sezona baktığımda ilk iki takım MKE Ankaragücü ve Bereket Sigorta Ümraniye gerçekten sezonun bütününde gösterdikleri istikrarla Süper Lig'i fazlasıyla hak ettiler. Tabii ki her takımın yaşadığı sezon içi türbülansları yaşasalar da, yine de ayağa kalkmayı bildiler. Başkent ekibi sezona 'ben ligde misafirim' mesajıyla iddalı başladı ve bunu da rakiplerine kabul ettirdi. Mustafa Dalcı ve öğrencileri özellikle son dakika golleriyle, yenilgiyi kabul etmeyen ruhlarıyla ve en önemlisi 12. adam taraftarıyla, bir yıl aranın ardından Süper Lig'e döndüler.

Sezonu başladığı gibi bitiren bir başka takım da İstanbul ekibi Ümnaniyespor’du. Zorlu rakiplerini geriden bırakırken, kendinden emin futboluyla ve genç hocası Recep Uçar’ın iyi yönetimiyle Süper Lig'e gelen ikinci takım oldu. Herkes Ümraniyespor’un Süper Lig'e nasıl çıktığına hayret ediyor. Aslında yakından incelense ve örnek alınsa bu çıkışın bir rastlantı olmadığı anlaşılır. Başkan Tarık Asar ve yönetimi saha dışını iyi yönetirken, Recep Uçar ve teknik ekibi de saha içini iyi yönettiler. Böylece başarı da geldi. Bu kadar basit. Tabii ki bu iki takımın bir başka özellliği de sezonu başladıkları hocalarla bitirmiş olmaları.

Gelelim aşağı sıralara; 4 takım lige veda ederken özellikle Bursaspor ve Kocaelispor çok ses getirdi. Bursaspor uzun yıllardır 'geliyorum' diyen tehlikeyi görmezden gelince acı sonla yüzleşti. Kocaelispor ise bu sezon çıktığı Spor Toto 1. Lig'de tutunamadı ve küme düştü. Körfez ekibi bana göre sezon başı gömleğin düğmelerini yanlış ilikledi. İyi niyetli olabilirler ama doğru bir kadro mühendisliği yapılamadığının göstergesidir bu düşüş.

Tabii ki birçok takım düşme korkusunu fazlasıyla yaşadı. Öyle bir lig yaşadık ki aynı galibiyet sayısına sahip iki takımdan biri play-off oynarken, diğeri düşme potasının içerisinde yer aldı. Tabii ki bir futbolsever olarak belki takımlar açısından tedirgin edici ama bizler açısından çok heyecan vericiydi sezon…

Play-off’a gelince; her zaman katılan 4 takımın da yüzde 25 şansı vardır. Bu sezonun da farklı olacağını düşünmüyorum ve hiçbir takımı favori görmüyorum. Çünkü 4 takımın da farklı artıları ve eksileri var. Belirleyici faktör günlük performans olacaktır. Şimdiden bu heyecana bizi ortak eden takımlarımıza başarılar diliyorum. 

Ayrıca yeni sezonda Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek olan Sakaryaspor ile Pendikspor’a hoş geldin diyorum…