Perez'in büyük kazası Red Bull'a 3 milyon dolara mâl olacak

Perez'in büyük kazası Red Bull'a 3 milyon dolara mâl olacak
2024 Monako Grand Prix'sinin açılış turunda Red Bull pilotu Sergio Perez ile Haas pilotu Kevin Magnussen arasında temas yaşanmış ve iki araç da yarışa veda etmişti. Yüksek hızda yaşanan bu temas sonrası iki araçtaki hasar da büyüktü. 

Özellikle de Perez'in Red Bull aracı, kazanın ardından aldığı hasar ile görenleri şaşırtmıştı. Bu kazanın Red Bull'a kaç milyon dolara mâl olacağı da merak konusuydu ki bu konudaki ilk açıklama Red Bull'un motor sporları danışmanı Helmut Marko'dan geldi.

Marko, takımın hesaplamalarına göre bu kazanın yaklaşık 2.5 ila 3 milyon dolarlık bir hasara yol açtığını söyledi.

Finansal kurallar gereği takımlar, 2024 yılında sadece 135 milyon dolarlık bir bütçe sınırına sahip ve kaza masrafları da bu sınıra dahil ediliyor. 

Bütçe sınırı uygulamasının takımları zorladığı bu dönemde, bu kaza hasarı Red Bull'un işini daha da zorlaştıracak. Red Bull, belki de güncelleme paketlerine ya da yedek parça üretimine gidecek kaynağının bir kısmını harcamak zorunda kalacak. 

Konu hakkında konuşan Marko, "Elbette bu büyük kaza bizi etkileyecek. Aracı yeniden inşa etmek için üç milyon dolar gerekecek. Ayrıca en kötü senaryoda aracı güncellemek için daha az paramız olacak." dedi. 

Yedek parça konusunda da sorun yaşanabilir

Son şampiyonlar, bu kazanın ardından yedek parça konusunda da sorun yaşamaktan korkuyor. Bu konuda da açıklamalarda bulunan Marko, "Yakında bir kaza daha olursa,  iki araç için de yeterli yedek parçamız olmayacak." dedi.