ÖZET | Manchester City müthiş galibiyetle liderliği geri aldı!

Video yükleniyor...

İngiltere Premier League 34. hafta erteleme mücadelesinde Tottenham ile Manchester City karşı karşıya geldi. Mücadele, 2-0'lık Manchester City galibiyeti ile tamamlandı. 

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri Erling Haaland kaydetti. 

Ederson maça devam edemedi, Ortega inanılmazı başardı

Mücadeleye ilk 11'de başlayan Manchester City kalecisi Ederson, karşılaşmanın 69. dakikasında rakibi ile girdiği pozisyon sonrasında sakatlandı ve oyuna devam edemeyerek yerini Stefan Ortega'ya bıraktı. 

Oyuna girdikten hemen sonra kurtarışlarına başlayan Ortega, maç 1-0'lık City üstünlüğü ile devam ederken gelişen Tottenham atağında Heung Min-Son'un karşı karşıya kaldığı pozisyonda inanılmaz bir kurtarışa imza attı ve takımını şampiyonluk yarışının içinde tuttu. 

Kevin De Bruyne tarihe geçti

Haaland'ın ilk golünde asisti yapan Kevin De Bruyne, Premier League'deki asist sayısını 112'ye yükseltti ve Cesc Fabregas'ı geçerek lig tarihinin en çok asist yapan ikinci oyuncusu oldu. Bu alanda Belçikalı yıldızın önünde en yüksek sayıya ulaşan isim ise 162 asist ile Ryan Giggs olmuştu. 

Haaland gol krallığı yarışında zirvede

Manchester City'ye galibiyeti getiren golleri atan Haaland, 27 golle gol krallığı yarışında son haftaya girilirken zirvede yer alıyor. Haaland'ın gol krallığı yarışında en yakın takipçisi Cole Palmer'ın (Chelsea) ise 21 golü var.

City liderliğe yükseldi

Bu sonuçla birlikte Manchester City puanını 88'e yükseltti ve 86 puanı bulunan Arsenal'den liderliği devraldı. Tottenham ise 63 puanda kaldı ve ligin beşinci sırasında kendine yer buldu. 

Şampiyonu genel averaj belirleyebilir

Premier League'de şampiyonu genel averaj belirleyebilir.

Ligde şampiyonluk için puan eşitliğinde iki takım arasındaki maçlara değil genel averaja bakılıyor.

Zirvedeki iki takımın aynı puana sahip olması durumunda şampiyonu sırasıyla genel averaj, atılan gol sayısı ya da iki takım arasındaki maçların sonuçları belirleyecek.

Arsenal, son haftaya +61, Manchester City ise +60 averajla giriyor. Atılan gol sayısı bakımından Manchester City'nin Arsenal'e 4 farkla (93-89) üstünlüğü bulunuyor.

İki takım arasında oynanan maçlara bakıldığında ise Arsenal avantajlı konumda.

Şampiyonluk düğümünün çözüleceği ligin son haftasında maçlar, 19 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Lider Manchester City, son haftada West Ham United'ı konuk edecek. Arsenal ise Everton'ı ağırlayacak. Bu dev heyecan, beIN SPORTS ekranlarından takip edilecek.

İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN