Olympiakos 3-2 Fenerbahçe

Video yükleniyor...

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, Olympiakos ile karşılaştı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Georgios Karaiskakis stadyumunda oynanan karşılaşmayı Olympiakos 3-2 kazandı. 

İlk yarıda açılışı 8. dakikada Kostas Fortounis yaptı ve Olympiakos taraftarı önünde 1-0 öne geçti. İkinci gol ise 32. dakikada ilk golü atan Fortounis asistinde Jovetic'ten geldi. Golden sonra Fenerbahçe pozisyonlar bulsa da gol çıkmadı ve devreye 2-0'lık Olympiakos üstünlüğü ile girildi.

Aynı zamanda 45. dakikada sakatlanan Oosterwolde oyuna devam edemedi ve yerini Ferdi Kadıoğlu'na bıraktı. 

İkinci yarıda da 57. dakikada Chiquinho ile Olympiakos farkı 3'e çıkardı. Golden sonra ataklarını sıklaştıran sarı lacivertliler 68. dakikada Dusan Tadic'in penaltısıyla farkı 2'ye indirdi.

Gollerden sonra ataklarına devam eden Fenerbahçe 73. dakikada İrfan Can Kahveci'nin golüyle maçı 3-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda beraberlik için bastırsa da temsilcimiz golü bulamadı ve karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.

İkinci maç 18 Nisan'da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak.

Tadic, gol sayısını 15'e yükseltti

Karşılaşmanın 66. dakikasında Retsos'un ceza sahası içinde Bright Osayi-Samuel'i düşürmesiyle Fenerbahçe penaltı kazandı.

Kazanılan atışta topun başına geçen Dusan Tadic, topu filelere gönderirken fark da 2'ye indi.

Bu gol, Tadic'in bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde elemelerin ardından attığı ikinci gol oldu. Tecrübeli oyuncu, bu gollerin ikisini de penaltıdan kaydetti. Tadic, bir önceki turda Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile deplasmanda oynanan mücadelede penaltıdan attığı golle skoru 3-0'a getiren isim olmuştu.

35 yaşındaki futbolcu, attığı bu golle bu sezon tüm kulvarlardaki gol sayısını 15'e yükseltti. Tadic, takım arkadaşlarını da 13 kez golle buluşturarak toplamda 28 gole etki etti.

İrfan Can Kahveci elemelerin ardından ilk kez gol sevinci yaşadı

Olympiakos karşısında 74. dakikada Szymanski'nin pasında fileleri havalandıran İrfan Can Kahveci bu sezonki 15. golünü atarken, Avrupa'da eleme maçlarının ardından ilk kez gol sevinci yaşadı.

Ligde forma giydiği 27 karşılaşmada 10 gol atıp 9 da asist yapan milli futbolcu, UEFA Avrupa Konferans Ligi Elemeleri'nde de 4 gol atıp 2 kez de takım arkadaşlarına asist yaptı.

Oosterwolde devam edemedi

Mücadelenin 42. dakikasında korner bayrağına yakın noktada Masouras ile ikili mücadeleye giren Jayden Oosterwolde, sağ dizinde ağrı hissederek topu taça gönderdi.

Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrasında oyuna devam edemeyeceği belirtilen Hollandalı futbolcu, sedyeyle oyun alanını terk etti.

Bu futbolcunun yerine 45. dakikada Ferdi Kadıoğlu oyuna dahil oldu. Oosterwolde'nin durumu yapılacak tetkiklerin ardından belli olacak.

Olympiakos: 2 - Fenerbahçe: 0 (İlk yarı)

Stat: Georgios Karaiskakis

Hakemler: Sandro Scharer, Stephane De Almeida, Bekim Zogaj (İsviçre)

Olympiakos: Tzolakis, Rodinei, Retsos, David Carmo, Ortega, Hezze, Chiquinho, Fortounis, Masouras, Jovetic, El Kaabi

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Becao, Oosterwolde (Dk. 45 Ferdi Kadıoğlu), Zajc, Krunic, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic, Dzeko

Goller: Dk. 8 Fortounis, Dk. 32 Jovetic (Olympiakos)

Sarı kart: Dk. 22 İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe)

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN