Olaylı maç Karşıyaka'nın!..

Olaylı maç Karşıyaka'nın!..

Türk Telekom Lig A'da 18. haftanın son maçında Karşıyaka, sahasında Diyarbakırspor'u 1-0 yendi. Kıran kırana geçen mücadelede Sezer Badur Karşıyaka'ya 3 puanı getiren golü 74.dakikada kaydetti. 

Maçın hemen ardından olaylar çıktı. Diyarbakırsporlu taraftarlar, galibiyet sevincini yaşayan Karşıyakalı futbolcu ve taraftarların üzerine yabancı madde attı. Alsancak Stadı'nda oynanan maçın ardından balkon tribününde bulunan Diyarbakırsporlu taraftarlar, galibiyet sevincini yaşayan Karşıyakalı futbolcu ve taraftarların üzerine yabancı madde yağdırdı. Bunun üzerine Karşıyakalı taraftarlar da tribünden söktükleri koltukları, Diyarbakırsporlu taraftarlara attı. Çıkan olaylarda Karşıyakalı taraftarlarla güvenlik güçleri arasında da kısa süreli gerginlik yaşandı. Olaylar sonunda Karşıyakalı taraftarlar, 'PKK dışarı', 'Türk'ün Türk'ten başka dostu yok' sloganları atarken, taraftarlar, İstiklal Marşı'nı söyledikten sonra stadı terk etti.

KARŞIYAKA  - DİYARBAKIRSPOR: 1-0

STAT: Alsancak
HAKEMLER: Deniz Çoban, Bahtiyar Birinci, Tamer Tekbaş 
KARŞIYAKA: Recep, Ramazan, Ulaş, Onur, Sezer Sezgin, Atilla  (Ufuk dk. 58 ), Olgay, Sezer Badur, Güngör, Birol  (Kadir dk. 66 ), Taylan  (Kenan dk. 83 )
DİYARBAKIRSPOR: Metin Aktaş, Yunus Murat, Elyasa Süme, Goran Stavrevski, Talip  (Zeki dk. 78 ), İbrahim  (Sinan dk. 50 ), Barış, Ersin  (Onur dk. 71 ), Yılmaz, Mohamed Ali Kurtuluş, Burhan 
GOL: Sezer Badur (dk. 74)
SARI KART: Taylan, Sezer Sezgin, Kadir (Karşıyaka)

MAÇTAN DAKİKALAR
6. dakikada Diyarbakırspor'da Yılmaz köşe atışını kullandı. Ceza alanında Ersin'in kafa vuruşunda kaleci Recep topu çıkardı, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

44. dakikada Diyarbakırspor etkili geldi. Burhan'ın sağdan ceza alanına çıkardığı topla buluşan Mohamed Ali Kurtuluş, sert vurdu. Top, yandan auta çıktı.

53. dakikada gelişen Diyarbakırspor atağında, Mohamed Ali Kurtuluş sağdan ortaladı. İyi yükselen Ersin'in kafa vuruşunda top, direkten döndü. Defans, tehlikeyi uzaklaştırdı.

68. dakikada Karşıyaka, ceza sahası dışından Sezer Sezgin ile serbest vuruş kullandı. Bu futbolcunun sert şutunu kaleci Metin Aktaş, son anda kornere çeldi.

GOL - 74. dakikada ani gelişen Karşıyaka atağında, topla buluşan Sezer Badur, defans oyuncularını çalımlayarak, ceza yayı üzerinden aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0


Karşıyaka'nın Teknik Direktörü Turgut Uçar, Diyarbakırspor gibi güçlü bir ekibi yenmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Uçar, karşılaşmanın ardından yaptığı basın toplantısında, futbolcularının 90 dakika boyunca mücadeleyi bırakmadığını, kazanma azmiyle oynadığını kaydederek, "Diyarbakır gibi bir takımı yenmekten dolayı mutluyuz. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Her maça 3 puan ve final gözüyle bakıyoruz. İçerde dışarda farketmiyor. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Altay karşılaşması da böyle bir maç olacak" dedi.

"İKİ FULBOLCUMUZ HASTANELİK OLDU"
Diyarbakırspor Teknik Direktörü Bahri Kaya ise kendileri açısından "talihsiz bir karşılaşma" olduğunu, ilk yarıda istenen futbolu sahaya yansıtamamalarına rağmen, ikinci yarıda bir çok gol pozisyonu bulduklarını söyledi.

Kazandıkları bir pozisyonda topun direkten döndüğünü dile getiren Kaya, şöyle konuştu: "Maçtan puansız ayrılmayı hakketmedik. Karşıyaka oyunu sadece bozarak, agresif olarak, pozisyon üretmeden, taraftarını da arkasına alarak karşılaşmayı kazandı. İki futbolcumuz hastanelik oldu. İbrahim'in burnu kırıldı. Talip'e ise 10-12 dikiş atıldı. Şampiyonluk yarışında çok önemli bir hasar değil bu. İkinci yarıda oynanan oyundan tatminkarım."