Okan Buruk açıkladı! Osimhen ne zaman dönecek?
Yayınlanma Tarihi 7 Kasım 2026 Cts 20:45
Güncelleme Tarihi 7 Kasım 2026 Cts 21:50
Güncelleme Tarihi 7 Kasım 2026 Cts 21:26
Video yükleniyor...
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, iki milli maç arasında çıktıkları 8 resmi maçta 7 galibiyet alarak hem oyun hem de skor anlamında iyi işler yaptıklarını söyledi.
Buruk, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında RAMS Park'ta Amed Sportif Faaliyetler'i 4-3 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Rakiplerinin haftaya ikinci sırada girdiğini hatırlatan Buruk, "Maç 4-3 bitti. Buna Amed Sportif Faaliyetler'in oyun gücü ve aldığı puanlara bakınca kimsenin şaşırmaması gerekiyor. Maça erken bir golle başladık. İlk yarı çok fazla rakibimizi kalemize getirmedik. Devre arasına 2-0 önde girdik. İkinci yarı 3-0 üstünlük kurduk. Sonrasında 2 gol yedik. Bu bir anda bizim açımızdan maçın değişmesine, rakibimizin daha da iştahlı bir şekilde oynamasına yol açtı. Daha sonra 4-2'yi bulduk. Son dakika yediğimiz golle maç 4-3 bitti. Bu süreçte hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi'nde sert maçlar oynadık. Bizim için iki sevindirici şey var. Birincisi oyun olarak iyiydik. İkincisi de çok iyi sonuçlar aldık. Bugünü de mutlu bir şekilde bitirdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Şimdi birçoğu milli takıma gidecek." diye konuştu.
Victor Osimhen ve Rafael Leao'nun sakatlıklarının kendilerini üzdüğünü aktaran Buruk, "Bugün Leao sakatlanarak oyundan çıktı. Yarın kontrolü yapılacak. Tam kadro olduğumuzda çok mutluyduk. Bazen iyi giderken böyle nazar değebiliyor. İnşallah sakat oyuncularımız en kısa sürede takıma döner." dedi.
Buruk, iki futbolcunun dönüş zamanıyla ilgili, "Osimhen'in dönüşüyle ilgili net bir süre yok. Her şey iyi giderse diye tahmin ediyoruz. Gün gün durumu takip edilecek. Milli ara olması bizim için 2 haftalık bir kazanç oldu. İnşallah en kısa zamanda döner. Ancak dönüş süresinden çok en sağlık şekilde dönmesi önemli. Bir hafta veya 3-5 gün için onu riske etmeyeceğimiz zamanlar olabilir. Milli ara sonrası durumunu göreceğiz. Leao'nun durumunu bilmiyoruz. Yarın belli olacak." açıklamasını yaptı.
Tecrübeli teknik adam, Süper Lig'de iç sahada 41 maçlık yenilmezlik serisi yakalayarak kulüp rekorunu egale etmeleriyle ilgili, "Sadece 41 maç özelinde bakmamak lazım. Takımın başında beşinci senemiz. Kendi sahamızda sadece 2 mağlubiyet yaşadık. Bence galibiyet sayımız da çok yüksek. Beraberlik sayımız da çok az. Bu iç saha başarısında taraftarımızın verdiği destek çok önemli. Biz de bunu doğru oyunla besledik. Çok fazla maç kazandık. Şampiyonluklar kutladık. İnşallah bu sene de beşinci şampiyonluğu kutlarız." ifadelerini kullandı.
Buruk, 3 gol yemeleriyle ilgili, "Birinci golde ne olduğunu, nasıl faul olduğunu anlamadık. Müdahale var mıydı bilmiyoruz. Rakibimiz iyi bir frikik attı. Onda bir şey yapamazsınız. Faul olup olmadığı tartışılacak bir pozisyondu. İkinci yarı da yan ortalarda pozisyon almadan kaynaklı. İlk yarıda bu golü yesek anlayabilirdim. İlk yarı çift santrfor oynadılar. Yan ortaları doğru karşıladık ama yediğimiz golde tek kişiyi savunamadık. Son golde ise iki kere topu kaptırdık. Üçüncü golü konsantrasyon eksikliğine bağlıyorum." şeklinde görüş belirtti.
"Zemin bugün de kötüydü"
Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, RAMS Park'ın zemininin kötü olduğunu söyledi.
Bir önceki milli maç arasında zeminin yenilendiğini hatırlatan Buruk, şöyle devam etti:
"Deplasmanda kötü zemini gördüğümüzde şikayet ediyoruz. İç sahada olunca da bunu söylememiz gerekiyor. Bu zemin iyi değildi. Bir önceki milli arada burayı yeniledik. Çok önemli bir maliyeti oldu. Maalesef serilen çimlerin adaptasyonu olmadı. Kasımpaşa maçıyla başladık, Barcelona maçı oynadık. Her maç zemin daha kötüye gitti. Stuttgart maçı en kötü haliydi. Bugün yine kötüydü. Kulüp elinden geleni yaparak bir yatırım gerçekleştirdi. Bunu kendimiz yapmıyoruz. Bir firma ile çalışıyoruz. Ancak istediğimiz sonucu alamadık. Bu arada zemini düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. Futbolcu sağlığı için sahanın iyi olması çok önemli."
"Nhaga'dan beklentimiz var"
Okan Buruk, Renato Nhaga'nın ileriye dönük iyi bir potansiyeli olduğunu dile getirdi.
Tecrübeli futbolcu İlkay Gündoğan'ın az süre almasıyla ilgili soru üzerine Buruk, şunları kaydetti:
"Orta sahada kalabalık bir oyuncu grubumuz var. Nhaga oyuna girmediğinde, 'Hocam Nhaga neden oyuna girmedi?' diye soruluyor. Sara girmese o sorulacak. Orta saha oyuncu sayısının yüksek olduğu yerde birilerini seçmek gerekiyor. Bu da bizim için zor oluyor. Oyuncuların hepsine süre vermek istiyoruz. Nhaga, genç oyuncularımızdan biri. Ondan beklentimiz var. Herkesin çok beğendiği ve sahada görmek istediği bir oyuncu. Antrenmanda iyi çalışıyor. Nhaga'yı seçme nedenimiz, Galatasaray için ileriye dönük iyi bir orta saha oyuncusu olabilme potansiyeli. Bu tür maçlarda onlara süre vereceğiz. İlkay, her zaman bu takımın ağabeyi. İyi çalışıyor. Maçın durumuna göre 3-4 oyuncu birden sokamıyoruz."
"Batrakov, birçok şeyi hak ediyor"
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, son haftalarda attığı gollerle dikkati çeken genç orta saha oyuncusu Aleksey Batrakov'un performansını değerlendirdi.
Batrakov'un gol dışındaki performansının da iyi olduğuna değinen Buruk, "Top rakipteyken performansı da bence çok değerli. Bunu atlamamamız gerekiyor. Hem ön alan baskısına giden hem orta sahaya yardıma gelerek ikinci topları toplayan ve bunları geçiş hücumuna döndüren bir oyuncu. Hem savunma hem de hücum yönünü konuşmak lazım. Mertens ile ikisi farklı oyuncular. Mertens, bir yerde ikinci santrfor tadında ama Batrakov bazen 8 bazen 10 numara pozisyonunda oynuyor. Oyun görüşü, arkadaşlarına attığı paslar çok önemli. Çok doğal bir insan. Son hafta Şampiyonlar Ligi gollerinden sonra onu çok yükseğe çıkarmaya çalıştık. Bunlardan etkilenecek bir oyuncu da değil. Birçok şeyi hak ediyor. Kötü oynadığı maçlar da olabilir ama hep yüzde 100'ünü veren bir oyuncu. Bir teknik direktör olarak onun gözünüzün içine bakması, istediklerinizi yapması çok önemli. Şimdi milli takıma gidecek. Aslında çok üst üste maç oynadı. Oyunun belli bölümlerinde sakatlıktan korumak için çıkarmaya çalışıyorum." açıklamasını yaptı.
"Torreira ile çalıştığım için çok mutluyum"
Okan Buruk, takımda 5. sezonunu geçiren Lucas Torreira ile çalıştığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
Torreira'nın takımın önemli oyuncularından biri olduğuna değinen Buruk, "Torreira'nın bizimle beşinci senesi. Her çıktığı maçta yüzde 100'ünü veren bir oyuncu. Şampiyonluklarda büyük payı var. Sadece saha içindeki oyunu değil saha dışında arkadaşlarıyla olan iletişimi de çok iyi. Bu sezon en yalnız zamanlarından birini geçiriyor. En yakın arkadaşları Muslera ve Icardi bu sene yok. O da yalnızlığını yaşıyor. Galatasaray için çok önemli bir oyuncu. Takımın kaptanlarından biri. Arkadaşlarını motive eden, her antrenmanı aynı yapmaya çalışan biri. Böyle bir oyuncuyla çalıştığım için çok mutluyum. Her sene üstüne koyarak ilerliyor. İyi bir profesyonel ve kendine çok iyi bakıyor. Bu performansı vermesinin nedeni sadece içinden gelmesi değil çok çalışması." diye konuştu.