"Milli Takım haberini alınca Hollanda'dan koşarak geldim"

Video yükleniyor...

A Milli Futbol Takımı'nın oyuncularından Salih Özcan ve Oğuz Aydın, Macaristan ve Avusturya ile oynayacakları özel maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Salih Özcan'ın açıklamaları şu şekilde: 

Yeniden milli takım kampında yer aldığı için mutlu olduğunu belirten Salih, "Aramıza çok genç oyuncu geldi. Önümüzdeki iki maçı da inşallah yenelim ve sonrasına bakalım. Macaristan ve Avusturya'nın sert rakip olduklarını düşünüyoruz. Ama bizim için çok önemli 2 maç olacak. Onları yeneceğimizi düşünüyorum. Bizim için çok iyi bir test olacak. Henüz yüzde yüzümüzde değiliz. Analizlerle daha iyi duruma geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Salih Özcan, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan ve ilk kez aday kadroya davet edilen Can Uzun hakkında ise, "Can Uzun'u antrenmanda ilk defa gördüm. Heyecanlı ve mutlu. Ben bizim milli takımı tercih etmesinden dolayı mutluyum. Genelde çok mutluyuz. Kenan Yıldız ile Can Uzun'la Türk milli takımını seçtikleri için çok mutluyuz. İnşallah iyi bir zaman geçiririz." şeklinde konuştu.

Salih, A Milli Takım'ın Dortmund'da iki maçını oynayacağının hatırlatılması üzerine ise, "O günü dört gözle bekliyorum. Bizim milletle o stat daha sesli olur. Kırmızıya boyayacağız. İnşallah orada iyi maçlar çıkarırız." değerlendirmesinde bulundu.

Milli futbolcu, Dortmund'da yardımcı antrenörlüğe getirilen Nuri Şahin hakkında ise şöyle konuştu:

"Nuri Hoca ile iyi anlaşıyoruz. Geldiği için mutluyum. Taktiksel olarak çok yüksek bir kalite geldi takıma. Benimle çok analiz yapıyor. Neyi doğru, neyi kötü yaptığımı anlatmaya çalışıyor. Çok mutluyum Nuri Ağabey Dortmund'a geldiği için. Ev sahibi sayılırız. O da takımımızın kaliteli olduğunu söylüyor ve büyük avantaj görüyor. Onu da maçlara davet ettim ve gelmek istiyor."

Oğuz Aydın: "Şu anda hayalin içindeyim"

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosuna ilk kez davet edilen Corendon Alanyasporlu Oğuz Aydın, büyük gurur yaşadığını söyledi.

İlk kez A Milli Takım'a davet edildiği için gurur duyduğunu belirten Oğuz, "Haberi aldığımda Alanya’daydım. İnanılmaz bir heyecan, inanılmaz bir şeydi. Sonuçta küçüklükten beri hayal kurduğum bir an. Şu anda hayalin içindeyim. Bir an önce takımla idmana çıkıp bu anı yaşamak istiyorum." dedi.

Milli takıma davet edildiği için ailesinin de çok mutlu olduğunu aktaran Oğuz Aydın, "İlk anneme haber verdim. Annem ağladı tabii ki. Çünkü inanılmaz bir gurur. Sonra ağabeyime ve babama söyledim. Hayal gibi. Herkes çok mutlu." ifadelerini kullandı.

Alanyasporlu futbolcu, "Fatih Tekke'nin futbol kariyerine nasıl bir katkısı oldu?" sorusuna, "Fatih Hocam öncelikle bana başarılar diledi. Bana verdiği öz güvenle birlikte çok iyi bir yere getirdi. Ona da çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Oğuz Aydın, Macaristan ve Avusturya ile yapacakları hazırlık maçlarının kendisi için de ayrı öneme sahip olduğunu aktararak, "Oynayacağımız 2 maç EURO 2024 için iyi bir prova. Buraya gelmem benim için bir fırsat. Hocam bana inşallah süre verirse en iyisini yapıp EURO 2024’e katılırım. Hocamın bana görev vereceği her mevkide elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışırım. Sağ ve sol açıkta oynadım genellikle. Bu mevkileri tercih ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Oğuz, "A Milli Takım'da seni nasıl karşıladılar?" sorusunu, "Orkun küçüklük arkadaşım Hollanda’dan. Beni ilk o karşıladı. Daha sonra herkesle tanışma fırsatım oldu. Zaten Ümit Milli ve 19 Yaş Altı takımından Ahmetcan ve Barış Alper beraber olduğum kişilerdi. O yüzden bir an önce takımla antrenmana çıkmayı bekliyorum." şeklinde yanıtladı.