O artık bir halk kahramanı

Video yükleniyor...

Finlandiyalı golcü Pukki geçtiğimiz sezon Norwich City'e transfer olmuş ve sarı yeşilli forma ile Championship'te çıktığı 43 maçta 29 gol atarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Bu başarısı ile Norwich City'nin Premier Lig'e yükselmesinde de önemli paya sahip olan Finlandiyalı golcü, Premier Lig'de de bu sezon forma giydiği 12 maçta 6 gol attı.

Milli takımda da başarılı performansını sürdüren Pukki, EURO 2020 elemelerinde Finlandiya forması ile 10 maçta 10 gole imza attı. İlk kez büyük bir turnuvada mücadele etmeye hak kazanan Finlandiya'da, Pukki ülkesini EURO 2020'ye taşıyan isim oldu ve ülkede adeta bir halk kahramanı haline geldi.

Norwıch'e transfer olduğunda 2 milyon euroluk bir piyasa değerine sahip olan Pukki, özellikle Norwich'te gösterdiği performansla piyasa değerini 9 milyon Euro'nun üzerine çıkardı.

Aynı zamanda en değerli Finlandiyalı oyuncu konumuna da gelen 29 yaşındaki golcünün bu başarısını paraya çevirmek isteyen Norwich City, Finlandiyalı Twelve Agency ile bir iş birliği anlaşmasına imza attı.

Norwich City, Pukki'yi kadrosuna katmasının ardından Finlandiya'da hızla artan bir şekilde bilinirliğe kavuşurken Pukki sayesinde Finlandiya, kanaryaların İngiltere dışındaki en büyük pazarı haline gelmiş durumda.

Sarı yeşilliler Twelve Agency ile yaptığı bu iş birliğiyle ülkedeki popülaritesini kazanca çevirmeye çalışacak.

Twelve Agency Direktörü Jari Pekka Jouppı yaptığı açıklamada "Finlandiya halkı şu an anda Pukki ve Norwich City'e inanılmaz bir ilgi gösteriyor. Norwich'in bu sezon Premier Lig'de evinde oynadığı her maça ortalama 400 Fin seyirci gidiyor. Umuyoruz ki hem İngiltere'de hem de Finlandiya'da bu ilgiyi iyi bir şekilde kullanabileceğiz" diye konuştu.