Norris: "Verstappen umursamaz ve çaresizdi"

Norris: "Verstappen umursamaz ve çaresizdi"
Avusturya Grand Prix'sinin üçte ikilik bölümü oldukça sakin bir şekilde geçse de yarış lideri Max Verstappen'in 52. turdaki yavaş pit-stop'uyla birlikte ön tarafta mücadele yakınlaştı. 

İkinci sıradaki Lando Norris'in 7 saniye kadar önünde pite giren Verstappen, yavaş pit-stop'un ardından tüm avantajını kaybetti ve Norris, Hollandalı pilotun arkasına gelerek liderlik için atak yapmaya başladı. 

Verstappen ve Norris, pist üstünde neredeyse 10 tur boyunca sert bir şekilde mücadele ettiler ve bu mücadele temas ile sonuçlandı. 

Üçüncü virajda yaşanan temasın ardından hem Verstappen hem de Norris lastik patlatırken Norris tabanına da hasar alarak yarışa veda etti. Verstappen pite gelip patlak lastiğini değiştirmesinin ardından 5. sırada yarışa yeniden katıldı ve kazaya neden olduğu 10 saniyelik bir zaman cezası aldı. Üç kez dünya şampiyonu pilot, tüm bu yaşanlara rağmen damalı bayrağı 5. sırada görmeyi başardı. 

Yarışın ardından Verstappen ve Norris arasındaki temasta kimin hatalı olduğu konusunda birçok farklı görüş ortaya atılırken McLaren cephesi Verstappen'in net bir şekilde hatalı olduğunu savundu. 

Norris de Verstappen'in hatalı olduğunu öne sürdü ve Hollandalı pilota yönelik sert eleştirilerde bulundu. 

Yarışın ardından temas hakkında konuşan Norris, "Kurallar, yapmanıza izin verilmeyen ve izin verilen şeyleri belirlerler. Verstappen, kurallarda yapmamıza izin verilmeyen şeyleri yapıyordu ve buna rağmen ceza almadı. Verstappen ile mücadele ederken bu tarz şeyler bekliyorum. Agresiflik bekliyorum. Pist üstünde yan yana geldiğimiz üç seferde de kolayca kaza yapmamıza neden olabilecek şeyler yaptı. Pist üstünde oldukça umursamazdı ve çaresiz bir görüntüsü vardı. Bu mücadelenin böyle olmasına gerek yoktu." dedi.