Norris iddialı: "Her koşulda hızlıyız!"

Norris iddialı: "Her koşulda hızlıyız!"
2024 Çin Grand Prix'si öncesinde gerçekleştirilen sprint sıralama turlarının son bölümüne yağmur damgasını vururken ıslak koşullarda çok iyi bir tur atan McLaren pilotu Lando Norris, 1:57.490'lık derecesiyle en hızlı isim olmuştu. Böylelikle Cumartesi günü TSİ 06.00'da gerçekleştirilecek sprint yarışına ilk sıradan başlamaya hak kazanan Norris, en hızlısı olduğu seansın ardından açıklamalarda bulundu. 

Norris,"Her şeyden önce son derece mutluyum, tüm ekibe çok teşekkürler. Çok zorlu bir seanstı. Bu tarz belirsiliklerle dolu bir seansa girerken her zaman gergin olursunuz. Bu yüzden biraz gergindim. Koşullar çok fazla risk almanızı, zorlamanızı, lastik sıcaklığını yüksek tutmanızı gerektiriyordu. İlk iki turum iyi değildi ama iyi bir son tur attım ve pole için yeterliydi. İlk iki turumda istediğimi yapamaktan sonra son turum ya hep ya hiç turlarından biri oldu." dedi. 

Norris, pole pozisyonunu galibiyete çevirebilir mi?

Pole pozisyonunu almak Norris'i mutlu etse de nihai hedef elbette bu pole pozisyonunu galibiyete çevirmek. McLaren pilotu, ilk sıradan başlayacağı sprint yarışının nasıl geçeceği konusunda hiçbir fikrinin olmadığını belirtse de hem ıslak hem de kuru koşulda hızlı olduklarını belirterek rakiplerine göz dağı verdi. 

Norris, "Sprint yarışından beklentilerim konusunda hiçbir fikrim yok. Birinci antrenman seansında pist kuruyken bazı şeylere odaklandık ve ödevlerimizi yaptık.Yarın da yağmur yağma ihtimali var ve yarışın nasıl geçeceği hava durumuna bağlı olacak. Hava bu şekilde yağmurlu olursa bence kazanma şansımız nispeten daha yüksek. Yine de yarış, sıralamadan çok farklı ve yarın herkesin arayı kapayacağına eminim. Yine de bence ıslak ya da kuru fark etmeksizin hızımız iyi." dedi. 

Sprint yarışı, 20 Nisan Cumartesi günü TSİ 06.00'da başlayacak ve beIN SPORTS 4 ekranlarından canlı yayınlanacak.