Nihat ve Kaş güldü! Ersen düştü!

Nihat ve Kaş güldü! Ersen düştü!
Şampiyon yine yenildi !.. Nihat Kahveci'nin takımı Villarreal Avrupa Ligi'ni garantiledi !.. Ersen Martin küme düştü !.. İbrahim Kaş umudunu korudu !.. İşte La Liga'da gecenin özeti:

La Liga'da şampiyonluğunu geçen hafta maça çıkmadan ilan eden Barcelona, üstüste 2. yenilgisini aldı. Barça, Şampiyonlar Ligi finali öncesi evinde Osasuna'ya mağlup oldu. Küme düşme hattının hemen üzerinde yer alan Osasuna, çarşamba akşamı Manchester United ile oynayacağı Devler Ligi finalini düşünen Barcelona'yı 26. dakikada Walter Pandiani'nin attığı golle yenerek altın değerinde 3 puan kazandı.
 
NİHAT UEFA'YI GARANTİLEDİ!
Milli futbolcumuz Nihat Kahveci'nin takımı Villarreal ise evinde Valencia'yı 3-1 yenerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı garantiledi. Nihat'ın 90 dakika kenarda beklediği maçta Villarreal'in gollerini Llorente (2) ve Cani atarken, Valencia'nın tek sayısı Villa'dan geldi. Villarreal bu sonuçla haftaya aynı puanla bir sıra altında girdiği Valencia'yı geçerek UEFA Avrupa Ligi'ni garanti altına aldı. Villarreal'in Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmesi için 2 puan üzerindeki Atletico Madrid'i geride bırakması gerekiyor.
 
SEVILLA GARANTİLEDİ, ATLETICA MADRİD COŞTU!
Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda rahat durumda olan Sevilla, evinde Deportivo'yu yenerek matematiksel garantiye de ulaştı. Villarreal'in önünde Şampiyonlar Ligi için daha avantajlı olan Atletico Madrid ise Atletic Bilbao deplasmanında 4-1 galip gelerek yerini korudu.
 
ERSEN MARTIN KÜME DÜŞTÜ!
Ersen Martin'in formasını giydiği ve ligde kalması mucizelere bağlı olan Recreativo Huelva, evinde Racing Santander'e yenilerek La Liga'ya veda etti !.. Ersen maça 66. dakikada dahil oldu. Recreativo Huelva'nın yanı sıra Numancia'nın da küme düşmesi kesinleşti.
 
KAŞ'IN UMUDU VAR!
İbrahim Kaş'ın takımı Getafe ise Numancia'yı yenerek altın değerinde 3 puan kazandı ve ligde kalma yolunda avantaj sağladı. Bu maçta 90 dakika yedek bekleyen İbrahim ile takım arkadaşları gelecek hafta son maçta Racing Santander'e konuk olacaklar.
 
Gecenin sonuçları şöyle:
  
Almeria 0 - 3 Espanyol
Barcelona 0 - 1 Osasuna
Athletic Bilbao 1 - 4 Atletico Madrid
Getafe 1 - 0 Numancia
Recreativo Huelva 0 - 1 Racing Santander
Malaga 1 - 1 Real Betis 
Sevilla 1 - 0 Deportivo La Coruna
Valladolid 1 - 2 Sporting Gijon
Villarreal 3 - 1 Valencia
 
(Ligtv.com.tr)