Nigel Hayes-Davis: "İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım"

Video yükleniyor...

Fenerbahçe Beko'nun Amerikalı forveti Nigel Hayes-Davis, beIN SPORTS'a özel açıklamalarda bulundu.

Pınar İlik Üçer'in yanıtlayan 29 yaşındaki oyuncu, Dimitris Itoudis - Sarunas Jasikevicius değişikliğinin bu oyunun bir parçası olduğunu söyledi. 

Nigel Hayes-Davis, Fenerbahçe Beko'daki başantrenör değişikliği süreci ile ilgili şunları söyledi:

"İlk kez Avrupa'da bir coach değişikliği ile karşı karşıya kaldım. Bir yanda tanıdık bir yüz vardı, diğer yanda da tanıdık bir yüz... Talihsiz bir durum ama bu da bu işin bir parçası. Herkes Itoudis hakkında ne hissettiğimi biliyor ve bana neler yapabildiğini ve yardımcı olduğunu biliyoruz. Geçen yılki sezonumun çoğunu onun güvenine borçluyum. Bana olan inancı ve neler yapabileceğimi ve nasıl performans gösebileceğimi bilmesi... Bu yüzden onun gidişini görmek kesinlikle zor ve talihsiz bir durum. Ancak profesyonel anlamda vites değiştirmemiz gerekiyor. Yeni bir başantrenörümüz var, Daha önce Zalgris ve Barcelona'da oynadım. Bu sadece daha çok yeni bir ses, yeni taktikler duymak açısından alışma süreci, yeni planlar, farklı oyun tarzu, belki farklı antrenman programı ama günün sonunda benim için hala basketbol ve geçen yıl kazandığım kredi ve yakaladığım ivme, işler yolunda gidiyor... 

Saras ve ben, Barcelona'da bıraktığımız gibi değiliz. İkimiz de farklıyız. Kimin söylediğini bilmediğim bir söz var ama eğer 50 yaşındaysanız ve 25 yaşında olduğunuz kişiyseniz, 25 yılınızı boşa harcamışsınız demektir. Ve daha küçük bir ölçekte bile, iki yıllık hayat tecrübesi muhtemelen size yardımcı olacaktır. 180 derece değişmek zorunda değilsiniz ama yol boyunca edindiğiniz şeyler size yardımcı olacaktır. Eğer kendisine de aynı soruyu sorarsanız benim verdiğim cevabı verecektir. Ben, farklı bir oyuncuyum. Barcelına'daki o deneyim olasaydı şu an olduğum kişi olmazdım."