MotoGP Amerika Grand Prix'sinde zafer Maverick Vinales'in!

MotoGP Amerika Grand Prix'sinde zafer Maverick Vinales'in!
2024 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 3. ayağı olan Amerika Grand Prix'sini Aprilia sürücüsü Maverick Vinales kazandı. 


MotoGP'de son ana yarış galibiyetini 3 sezon önce alan Vinales, Amerika'da kusursuz bir hafta sonu geçirdi ve iki yarışı birden kazandı.

Vinales'ten kusuruz hafta sonu 

Cuma günü pole pozisyonunu alan Aprilia sürücüsü, Cumartesi günü sprint yarışını ilk sırada tamamlamıştı. Pazar günü gerçekleştirilen 20 turluk Amerika Grand Prix'sine de pole pozisyonundan başlayan Vinales, ilk turda 11. sıraya kadar gerilese de güçlü temposu sayesinde yeniden yukarı tırmandı ve damalı bayrağı ilk sırada gördü. 

Vinales, bu galibiyetiyle birlikte bir ilke de imza atmış oldu. Suzuki ve Yamaha'nın ardından Aprilia ile de yarış kazanan İspanyol sürücü, modern MotoGP döneminde üç farklı üretici ile yarış kazanan ilk isim oldu. 

Süper çaylak Acosta podyumda

Şu ana kadar sezona damgasını vuran çaylak sürücü Pedro Acosta ikinci sırayı alarak podyuma çıktı ve bir kez daha etkileyicii bir performans sergiledi. Fabrika Ducati sürücüsü Enea Bastianini ise üçüncü olarak podyumun son basamağında yer aldı.  

Martin ve Bagnaia arka arkaya

Şampiyona lideri Jorge Martin dördüncü olurken, son dünya şampiyonu Franceso Bagnaia zorlu bir yarışın ardından ilk 5'i tamamlayabildi. 


İlk 15'te yer alarak yarıştan puan ile ayrılan diğer isimler ise Fabio di Giannantonio, Aleix Espargaro, Marco Bezzecchi, Brad Binder, Raul Fernandez, Miguel Oliveira, Fabio Quartararo, Jack Miller, Augusto Fernandez ve Alex Marquez'e gitti. Marc Marquez ise yarışı lider götürürken bir ön fren sorunu nedeniyle düştü ve damalı bayrağı göremedi. 

Martin hâlâ şampiyona lideri

Bu sonuçların ardından Jorge Martin hâlâ şampiyona lideri konumunda ve 80 puana sahip. Bastianini 59 puan ile ikinci sırada yer alırken, Maverick Vinales 56 puan ile üçüncü. 

2024 MotoGP sezonu, 26-28 Nisan tarihlerinde Jerez'de gerçekleştirilecek İspanya Grand Prix'si ile devam edecek. 

Moto2

Temsilcimiz Deniz Öncü'nün mücadele ettiği Moto2'de ise zafer Sergio Garcia'nın olurken, Deniz yarışı 22. sırada tamamladı.