Montella'dan Milli Takım'daki geleceğiyle ilgili soruya yanıt

Video yükleniyor...

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda ile Türkiye karşı karşıya geldi.

Berlin Olimpiyat Stadyumu’ndaki mücadeleyi Ay-Yıldızlı ekibimiz 2-1 kaybetti ve turnuvaya veda etti.

Mücadele sonrası A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, basın toplantısında konuştu.

Vincenzo Montella'nın açıklamaları şu şekilde:

"Bazen de neden bu kadar erken değişiklik yaptınız diye sorulur. Harika bir turnuva geçirdik. Hollanda ve İspanya bizim kazandığımız kadar maç kazandı. Biz çok iyi ve genç bir takımız. 2032 Avrupa Şampiyonası'nda burada oynayan bir çok oyuncu 26-27 yaşında olacak. Türk ruhuyla oynadık. Böyle bir yenilgiye rağmen halkımız bizi seviyor. Yüreğiyle oynadı oyuncularımız ve bizi gururlandırdılar. Bu turnuvadan sonra Türkiye'ye daha farklı bakılacak. Daha fazla saygı görecek artık bu milli takım."

"Burada olup bu takımın meyvelerini toplamak isterim"

Milli Takım'daki geleceğiyle ilgili soruya cevap veren Montella: 

"Benim için bir sonraki turnuva Eylül ayındaki Uluslar Ligi. Bizim amacımız biraz dinlenmek ve yeni hedefler doğrultusunda hazırlanmak. Uluslar Ligi'nde en üst lige çıkmak istiyoruz. Bir endişem yok, kendi adıma kutlama yapıyorum. Oyuncularımızın birçoğu çok genç. Burada olup bu takımın meyvelerini toplamak isterim."

"Ayrıntılara çok fazla bakmak iyi bir şey değil. Gruptan harika bir şekilde çıktık, iyi yaptığımız şeylere bakmamız lazım. Herhangi bir pişmanlığım yok. Tabii ki daha iyisini yapabilirdik ama turnuvada 3 maç kazandık ve geçmişteki rekorları kırdık. Geleceğe çok daha net ve güvenli olarak bakıyorum."

"İkinci yarıyı daha iyi oynayabilirdik diye düşünüyorum"

"Buradan çıkaracağım ders iyi duygular olacak. Oynayış şeklimiz ve oynadığımız futbol... Tabii ki deneyim eksikliğimiz vardı, topa daha iyi hükmedebilirdik. Sahada oynayan oyuncularımın birçoğu sezon boyunca devamlılıkları yoktu. Oynadıkça deneyim kazanırsınız. İkinci yarıyı daha iyi oynayabilirdik diye düşünüyorum. Tabii ki kusursuz bir takım olsaydı zaten tuhaf olurdu."

"Bana göre gelecek bizim yanımızda olacak"

"Kesinlike bir finalin tohumları atıldı diyebiliriz. Burada çok önemli deneyimler kazandık. Türkiye'de bu takıma karşı çok büyük bir sempati var. Diğer ülkelerden de aynı şekilde. Bana göre gelecek bizim yanımızda olacak.