Montella'dan gençlere mesaj! Arda Güler, Semih Kılıçsoy ve Ahmetcan Kaplan...

Montella'dan gençlere mesaj! Arda Güler, Semih Kılıçsoy ve Ahmetcan Kaplan...
A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, Avusturya maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Milli Takım'ın genç yıldızları hakkında konuşan Montella takıma dair genel değerlendirmelerde bulundu. 

Vincenzo Montella'nın açıklamaları şu şekilde:

"Mutluyuz ve heyecanlıyız"

"Şu an hazırlık sürecindeyiz, mutluyuz ve heyecanlıyız. Dünyadaki bütün hocalar ve futbolcular, Avrupa Şampiyonası'na katılmak ister. Bütün hazırlıklarımız son sürat devam ediyor."

"Daha iyisini yapabileceğimize inanıyoruz"

 "Çok beğeniyorum yaptıklarımızı ama daha iyisini yapabileceğimize inanıyorum, biliyorum. Bloklar arası mesafeleri daha dar tutabiliriz, daraltabiliriz. Hücuma çıkışları da daha iyi yapabileceğimizi biliyorum." 

Arda Güler hakkında

"Arda'nın Real Madrid'de fazla oynamasını isterim. Antrenman ile maçın seviyesi farklıdır. Arda'nın biraz daha fazla oynaması hem Real Madrid hem milli takım hem Arda Güler için daha iyi olur.Futbolda çok basit detayları baz alarak değerlendirme yaparsınız. Hiçbir zaman bir antrenman, maçı simüle edemez. Maçta binlerce kişi var, zihinsel gelişimi antrenmanda geliştiremezsiniz. Umarım daha fazla oynayarak bizimle birlikte olur."

"Semih Kılıçsoy'u çok seviyorum ve beğeniyorum"

"Semih Kılıçsoy'u çok seviyorum, çok beğeniyorum. Bu yüzden çağırdım. Uluslararası seviyede çok az deneyime sahip. Biz yöneticiler ve hocalar olarak, her futbolcunun yolculuğuna refakat etmemiz lazım gelişimleri için. Benim amacım, 18 yaşında A Milli Takım'ın kokusunu ona hissettirmekti. Benim mesajım şu Semih'e, buradayız ve seni çok değerli olduğunu buluyoruz. Yanılmıyorsam, Ümit Milli Takım'da da çok oynamadı. Ümit Milli'de çok önemli iki maç vardı. Uluslararası deneyimi olmadığı için o maçlara göndermek istedim ki gelişimini destekleyelim. Orada 90'ar dakikalar oynaması, gelişimi için çok önemliydi. Bizimle gelseydi belki 5, belki 10 dakika oynayacaktı. Biz Semih'e gerçekten çok değer veriyoruz. 2 ay sonra bu seviyelere hazır olduğunu düşüneceğim belki. Futbol her zaman seviye oyunudur."

"Biz Ajax'a bilgi verdik"

 "Ajax'ta Ahmetcan Kaplan da vardı, kimse hatırlamadı onu. Ajax gibi bir kulüp, akademi açısından en üst seviyede gelişim için. Biz Ajax'a bilgi verdik, 'Bize bu bilgiyi verdiğiniz için teşekkürler, gelecek maçlarda başarılar' dediler."