ÖZET | Mondihome Kayserispor 3-2 MKE Ankaragücü

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor'a konuk oldu.

Gollü geçen karşılaşmayı Mondihome Kayserispor 2-0'dan geri dönerek 3-2 kazandı.

Maçın ilk yarısı oldukça yavaş geçerken iki takım da pozisyon üretmede sorun yaşadı. 45 dakika boyunca gol sesi çıkmazken MKE Ankaragücü'nde bir anda skoru 2-0 yaptı. İlk olarak Bassogog sessizliği bozarken gol öncelikle ofsayt gerekçesiyle iptal edildi ancak VAR'dan gelen uyarının ardından gol geçerlilik kazandı. 

İlk yarının böyle bitmesi beklenirken golden hemen sonra sahneye Efkan Bekiroğlu çıktı ve MKE Ankaragücü'nün son bölümde bulduğu gollerle devreye 2-0'lık skorla gidildi.

İkinci yarı da ilk yarıda olduğu gibi devam ederken 53. dakikada Mondihome Kayserispor, Nazon'un attığı golle farkı bire indirdi. 

Golün ardından pes etmeyen Mondihome Kayserispor 62. dakikada Jeanvier'in attığı golle karşılaşmaya denge geldi ve skor 2-2 oldu. Gollerle beraber ikinci yarı daha tempolu geçerken karşılaşma tam 2-2 bitecek derken Carlos Mane 90+3'te Mondihome Kayserispor'a galibiyeti getiren golü attı.

Mondihome Kayserispor geri dönüşü tamamlayarak puanını 35 yaptı, MKE Ankaragücü ise 29 puanda kaldı

Mondihome Kayserispor nefes aldı

Zor zamanlardan geçen Mondihome Kayserispor galibiyetle beraber büyük nefes aldı. Haftalar sonra ilk defa iki maç üst üste kazanan Mondihome Kayserispor Burak Yılmaz önderliğinde çıkışını sürdürdü. Geçen hafta da RAMS Başakşehir'i 3-2 yenen Kayseri temsilcisi bu hafta da 2-0'dan geri dönerek kazanmasını bildi.

MKE Ankaragücü çıkış arıyor

Bu maçtan önce son iki maçını da kaybede MKE Ankaragücü'nde galibiyet hasreti beş maç oldu. Son olarak VavaCars Fatih Karagümrük'ü 2-0 yenen MKE Ankaragücü sadece EMS Yapı Sivasspor ile 0-0 berabere kaldı, Fenerbahçe, Tümosan Konyaspor, Galatasaray ve Mondihome Kayserispor'a mağlup oldu.

Öne çıkan pozisyonlar: 

45. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Tolga Ciğerci'nin pası ile sağ kanattan ceza sahasına girip kaleci Bilal Bayazıt ile karşı karşıya kalan Bassogog'un vuruşunda top ağlara gitti, ancak ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı. Daha sonra VAR'ın devreye girmesi ile pozisyonun ofsayt olmadığı belirtilerek gol verildi: 0-1. İzlemek için tıkla!

45+4. dakikada Ankara ekibi farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan ceza sahasına giren Chatzigiovanis'in pasında, Efkan Bekiroğlu topu ağlara gönderdi: 0-2. İzlemek için tıkla!

53. dakikada Kayseri ekibi farkı 1'e indirdi. Gökhan Sazdağı'nın pası ile ceza sahasında kaleci Bahadır Han Güngördü ile karşı karşıya kalan Nazon'un yerden sert şutunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-2. İzlemek için tıkla!

84. dakikada MKE Ankaragücü tehlikeli geldi. İzlemek için tıkla!

90+3. dakikada Kayserispor 2-0 geriye düştüğü maçta öne geçti. Sağ kanattan Gökhan Sazdağı'nın ceza sahasına ortasında Mane'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-2. İzlemek için tıkla!

Mondihome Kayserispor: 3 - MKE Ankaragücü: 2

Stat: RHG Enertürk Enerji

Hakemler: Turgut Doman, Mehmet Salih Mazlum, Abdullah Uğur Sarı

Mondihome Kayserispor: Bilal Bayazıt, Arif Kocaman (Dk. 46 Kolovetsios), Jeanvier, Carole (Dk. 46 Hasan Ali Kaldırım), Kartal Kayra Yılmaz, Gökhan Sazdağı, Ramazan Civelek (Dk. 46 Mane), Bourabia, Cardoso (Dk. 87 Shukurov), Morte, Nazon (Dk. 80 Bahoken)

MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Yıldırım Mert Çetin, Radakovic, Mujakic (Dk. 71 Kazımcan Karataş), Tolga Ciğerci, Atakan Rıdvan Çankaya, Chatzigiovanis (Dk. 66 Cephas), Efkan Bekiroğlu (Dk. 71 Ali Kaan Güneren), Moreira, Bassogog (Dk. 66 Morutan), Sowe (Dk. 87 Bajic)

Goller: Dk. 45 Bassogog, Dk. 45+4 Efkan Bekiroğlu (MKE Ankaragücü), Dk. 53 Nazon, Dk. 62 Jeanvier, Dk. 90+3 Mane (Mondihome Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 10 Arif Kocaman, Dk. 33 Morte, Dk. 45+6 Ramazan Civelek, Dk. 90+4 Mane (Mondihome Kayserispor), Dk. 30 Sowe, 45+6 Atakan Rıdvan Çankaya, Dk. 65 Radakovic (MKE Ankaragücü)