ÖZET | MKE Ankaragücü 2-0 Yılport Samsunspor

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında MKE Ankaragücü, Yılport Samsunspor'u Efkan Bekiroglu ve Ali Sowe'un golleriyle 2-0 mağlup etti. 

Teknik Direktör Emre Belözoğlu'yla 3 maçta iki galibiyet ve bir yenilgi alan Mke Ankaragücü, geride kalan 10 haftada 12 puan alabildi. 

Teknik direktör değişimine giden bir diğer takım olan Yılport Samsunspor ise Markus Gisdol yönetiminde çıktığı ikinci maçından da galibiyet çıkartamadı. 

Ertelenen İstanbulspor maçı dışında oynadığı 9 maçta 7 mağlubiyet, 2 de beraberlik alan Samsun ekibi, 2 puanla son sırada bulunuyor. 

12 yıl sonra yeniden rakip oldular

Öte yandan MKE Ankaragücü ile Samsunspor, Süper Lig'de birbirlerine yaklaşık 12 yıl sonra rakip oldu. İki takım son olarak Süper Lig'de 2011-2012 sezonunda karşılaşmıştı. 18 Şubat 2012'de oynanan son Süper Lig maçını Ankara'da Samsunspor 3-0 kazanmıştı. İki ekip de o sezon sonunda Süper Lig'den küme düşmüştü.

Türkiye ve Filistin bayrağı dağıtıldı

Karşılaşmadan önce Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle taraftarlara Türk bayrağı dağıtıldı.

Mamak Belediyesi tarafından bayrak dağıtıldı. Taraftarlar, maç boyunca bayrakları büyük coşkuyla salladı. Maç öncesi tribünleri dolduran Ankaragücü taraftarı ve deplasman tribünündeki az sayıdaki Samsunspor taraftarı ortaklaşa "Ne Mutlu Türküm Diyene" tezahüratı yaptı.

Ayrıca Türk bayrağının yanı sıra isteyen taraftarlara Filistin bayrağı da verildi. Eryaman Stadı'nda çok sayıda taraftar Filistin bayrağı sallayarak, İsrail'in saldırılarına uğrayan Filistinlilere destek verdi.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

43. dakikada MKE Ankaragücü gole yaklaştı. Matej Hanousek'in pasında topla buluşan Garry Mendes Rodrigues, ceza sahası dışından çektiği şutta kaleci Okan Kocuk gole izin vermedi. İzlemek için tıklayın

71. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Rodrigues'in ara pasında Efkan Bekiroğlu kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Okan'ı geçen Efkan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0. İzlemek için tıklayın

76. dakikada MKE Ankaragücü, ikinci golü buldu. Morutan'ın serbest vuruştan ortasında Hanousek'in kafa vuruşunda top kaleci Okan'dan döndü. Sowe kaleciden dönen topu ağlara yolladı ancak gol ofsayt gerekçesiyle verilmedi. VAR incelemesi sonrası pozisyonun ofsayt olmadığı tespit edildi ve sarı-lacivertliler farkı 2'ye çıkardı: 2-0. İzlemek için tıklayın

MKE Ankaragücü: 2 - Yılport Samsunspor: 0

Stat: Eryaman

Hakemler: Cihan Aydın, Hakan Yemişken, Özgür Ertem

MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Hayrullah Bilazer, Radakovic, Mujakic, Hanousek, Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu (Dk. 89 Cem Türkmen), Chatzigiovanis (Dk. 81 Ali Kaan Güneren), Pedrinho (Dk. 61 Morutan), Rodrigues (Dk. 89 Dokanovic), Sowe (Dk. 88 Bajic)

Yılport Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Satka, Van Drongelen, Soner Gönül, Benasser, Tait (Dk. 58 Osman Çelik), Holse (Dk. 46 Soner Aydoğdu), Ercan Kara (Dk. 85 Dimata), Emre Kılınç (Dk. 46 Ntcham), Moundilmadji (Dk. 74 Fofana)

Goller: Dk. 71 Efkan Bekiroğlu, Dk. 76 Sowe (MKE Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 54 Van Drongelen, Dk. 81 Osman Çelik (Yılport Samsunspor)