Fenerbahçe veda etti! Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk yarı finalist belli oldu...

Video yükleniyor...

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında MKE Ankaragücü evinde Fenerbahçe'yi ağırladı. 

Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmayı MKE Ankaragücü 3-0 gibi net bir skorla kazandı.

MKE Ankaragücü'nün gollerini 10. dakikada Morutan ve 33. dakikada Tasos kaydetti. İlk yarıda başka gol çıkmadı ve devreye 2-0'lık skorla girildi.

Ev sahibinin bir golü sayılmazken ikinci yarıda Garry Rodrigues takımının üçüncü golünü attı ve Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda ederken MKE Ankaragücü ilk yarı finalist oldu.

MKE Ankaragücü'nün yarı finaldeki rakibi, 28 Şubat Çarşamba günü oynanacak olan Beşiktaş - Tümosan Konyaspor maçının ardından belli olacak.

MKE Ankaragücü bu sezon da yarı finalde

Geçen sezon da yarı finale kalan MKE Ankaragücü, RAMS Başakşehir'e elenerek finalin kıyısından dönmüştü. Bu sezon da Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek adını yarı finale yazdıran Başkent temsilcisi önemli bir başarı elde etti ve taraftarını sevindirdi.

Maçta yaşananlar: 

4' Fenerbahçe tehklikeli geldi. Tadic'in soldan ortasında Cengiz Ünder arkada boş şekilde vurdu ancak top yandan dışarı gitti.

9' Szymanski ceza sahası dışından sert ve isabetlli vurdu ancak topu Ertaç dışarı çeldi.

10' GOL! MKE Ankaragücü, Morutan'ın sert vuruşunda topun Ali Kaan'ın da sırtına çarpmasıyla golü buldu ve 1-0 öne geçti.

12' Golün ardından ev sahibi bir kez daha tehlikeli geldi. Sert vuruşta kaleci İrfan Can başarılı olurken dönen topa Ali Sowe vurdu ancak top dışarı çıktı.

33' GOL! MKE Ankaragücü skoru 2-0 yaptı! Fenerbahçe'nin atağının ardından kontra atak şansı yakalayan ev sahibi Tasos'un düzgün vuruşunda ikinci golü buldu.

İlk yarı sonucu: MKE Ankaragücü 2-0 Fenerbahçe

59' Ferdi'nin kısa düşen pasında Morutan vuruşu yaptı, kaleci İrfan Can başarılı oldu ardından topu savunma uzaklaştırdı.

69' MKE Ankaragücü serbest vurıuşta Mert Çetin'in kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı.

77' Bonucci'nin kafasında kaleci Ertaç başarılı.

86' Ferdi'nin ceza sahası içerisinde vuruşu Ertaç'ın üstüne gitti.

88' GOL! MKE Ankaragcü'nde Macheda savunma arkasına sarktı ve pasında tolpu Garry Rodrigues ağlara gönderdi. İlk olarak ofsayt dolayısıyla geçerli olmayan gol VAR'dan gelen uyarının ardından geçerli oldu.

Maç sonucu: MKE Ankaragücü 3-0 Fenerbahçe