Milan'ın eski yıldızından İstanbul itirafı! "Büyük bir acı"

Milan'ın eski yıldızından İstanbul itirafı! "Büyük bir acı"
Bir dönem Milan forması giyen futbol efsanelerinden Jaap Stam, İstanbul'da oynanan 2005 UEFA Şampiyonlar Ligi finali hakkında flaş bir itirafta bulundu.

İtalyan basınından La Gazetta Dello Sport'a konuşan eski futbolcu; insanların kazanılan finalden çok kaybedilen finali hatırladığının altını çizerek şu sözleri kullandı:

"Bu her zaman konuşulması zor bir şeydir... büyük şampiyonlarla dolu bir takımın bile bir gol yedikten sonra organizasyon olarak etkilendiğinin kanıtıdır. Bazı anlarda şaşırıyorsun ve sonuç olarak gol yiyorsun. Her şeye rağmen harika bir maç çıkardık, beraberlikten sonra bile pozisyonlar yarattık."

"CEZALANDIRILDIK"

"İşte futbol budur, geride olan takım maçı tekrar açarsa cesaretlenir ve başka goller atabileceğine inanır. Biz dengeyi kaybettik ve o altı dakikada cezalandırıldık. Liverpool bunu golle değerlendirdi. Bu büyük bir acı çünkü insan kazanılan finallerden çok kaybedilen Şampiyonlar Ligi finallerini hatırlar. Ben kişisel olarak 1999'da Manchester United ile kazandığımdan daha çok 2005'e düşünürüm."

NE OLMUŞTU?

2005 UEFA Şampiyonlar Ligi finali, 25 Mayıs 2005'te İngiltere'nin Liverpool ve İtalya'nın Milan takımları arasında İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanmıştı. Dev mücadelenin ilk yarısını 3-0 geride kapatan İngiliz temsilcisi, ikinci yarıda bulduğu üç golle maçı uzatmaya taşıdı.

Gol sesi çıkmayan iki uzatma devresinin ardından seri penaltı atışlarına giden karşılaşma, Liverpool'un 3-2'lik üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

İngilizler bu kupayı 5. kez kazanarak o zamanki kurallara göre kupanın "ebedi sahibi" oldu ve kupanın gerçeğine sahip oldu. 2005-06 sezonu için yeni kupa tasarlandı.