Milan, Ozan Kabak için harekete geçti

Milan, Ozan Kabak için harekete geçti
İtalya'nın saygın spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, kapak sayfasında milli futbolcu Ozan Kabak'a yer verdi. Serie A devi Milan'in Ozan Kabak ile çok yakından ilgilendiğini duyuran gazete, kırmızı siyahlıların Ocak ayındaki transfer döneminde milli futbolcuyu kadrosuna katmak istediğini yazdı. Ozan Kabak'ın Milan transfer listesinin başında yer aldığı bilgisini paylaşan La Gazzetta dello Sport, milli futbolcuyla birlikte Borussia Mönchengladbach'ın hücum oyuncusu Marcus Thuram'ın da hedefte olduğuna yer verdi. Thuram'ın da 23 yaşında olduğuna dikkat çeken gazete, "Uçmaya hazır bebekler" manşetini attı.

Milan savunma hattında alternatiflerin kısıtlı olduğu değerlendirmesini yapan gazete, Ozan Kabak'ın Milan defansına yetenek ve enerji katabileceği yorumunda bulundu. La Gazzetta, genç stoperin savunma özelliklerinin yanı sıra duran toplarda rakip kale önündeki başarılı performansına da vurgu yaptı. Ozan'ın Kasım 2019'dan bu yana milli takım kadrosunda yer aldığı bilgisi paylaşılırken, Galatasaray ile Ekim 2018'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıktığı anımsatıldı.

Gazzetta dello Sport, Schalke kulübünün bu transferden 25 milyon euro bonservis bedeli elde etmeyi planlasa da, 20 milyon euro'yu kabul edebileceğini yazdı. Gazete bununla birlikte, Milan'ın teklifinin ise 15 milyon euro olduğunu ve arada 5 milyon euro'luk farkın kaldığı bilgisini kaydetti.