Mkhitaryan sürprizi! Ermenistan'ı yakından tanıyalım...

Video yükleniyor...

Ermenistan, Avrupa Şampiyonası Elemeleri kura çekimine üçüncü torbadan katıldı ve milli takımımızla birlikte D Grubu'nda yer aldı.
  
Cumartesi akşamı ay-yıldızlı ekibi konuk edecek Ermenistan'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesinde Uluslar Ligi'nde sergilediği başarısız performans dikkat çekiyor. UEFA Uluslar B Ligi'nde İskoçya, Ukrayna ve İrlanda ile mücadele eden Ermenistan, 6 maçta 5 mağlubiyet ve 1 galibiyet alarak sonuncu sırayı aldı ve C Ligi'ne geriledi.

Alınan başarısız sonuçlar üzerine 2020 yılından beri Ermenistan'ı çalıştıran İspanyol teknik direktör Joaquin Caparros koltuğunu kaybederken, yerine ukraynalı teknik direktör Oleksandr Petrakov getirildi.
 
Oleksandr Petrakov, Avrupa Şampiyonası Elemelerinde Türkiye ve Galler ile oynanacak karşılaşmalar öncesi aday kadroya 21 futbolcu davet ederken, gençleştirmeye gideceğinin sinyallerini verdi ve önemli adımlar attı.
 
Petrakov, Ermenistan Premier Ligi'nde birinci sırada bulunan Urartu takımının 23 yaşındaki Nijeryalı asıllı orta saha oyuncusu Ugochukwu Iwu'nun yanı sıra Bayern Münih'in rezerv takımında forma giyen 19 yaşındaki forvet Grant-Leon Ranos ve Lokomotiv Moskova'nın 23 yaşındaki savunma oyuncusu Nair Tiknizyan'ı Ermenistan formasını giymeleri için ikna etti.
 
Ermenistan Milli Takımı'nın sembol isimlerinden Henrik Mikhitaryan'ın yer almadığı kadroda en fazla dikkat çeken isimler ise Rusya Ligi takımlarından Krasnodar'ın formasını giyen Eduard Spertsyan. 2000 doğumlu orta saha oyuncusu Uluslar Ligi'nde 2 gole imza atarken, 2022 yılında Ermenistan'ın en iyi futbolcusu ödülüne layık görüldü. 

Orta saha oyuncularından Eduard Spertsyan'ın yanı sıra Khoren Bayramyan, Lucas Zelarayan, Tigran Barseghyan, Edgar Babayan, Zhirayr Shaghoyan ve Vahan Bichakhchyanyurt dışında kariyerlerini sürdüren isimler.

Hücum hattı için davetiye giden futbolcuların tamamıysa önemli liglerde top koşturuyor. Norberto Briasco Balekian Boca Juniors'ta, Sargis Adamyan Köln'de, Grant-Leon Ranos ise Bayern Münih adına sahaya çıkıyor.