Messi isyan etti: "Brezilya'nın kazanması için düzenlenmiş"

Video yükleniyor...

Copa America, ev sahibi Brezilya'nın zaferiyle noktalanırken, Arjantin'in kaptanı Lionel Messi'nin hakemleri hedef alan açıklamalarının yankıları sürüyor... 
 
Arjantin'in Şili'yi 2-1 mağlup ederek organizasyonda üçüncü sırayı aldığı karşılaşma sırasında Beşiktaşlı Gary Medel'le tartışan ve kırmızı kart gören Barcelona'nın süper bücürü, 90 dakika sonrası ateş püskürmüş ve ödül törenine katılmamıştı... Messi, o anlar ve turnuvanın geneli hakkında, "O pozisyonda kırmızı kart çok ağır karardı. Turnuva boyunca bize çok saygısızlık yapıldı... Törene katılarak bunun bir parçası olmak istemedim. Brezilya ve Şili maçlarındaki hakem kararları normal değildi. Finale çıkmamıza izin vermediler... Bu turnuva Brezilya'nın kazanması için düzenlenmiş" demişti. 
 
Messi'nin isyankar açıklamaları, Arjantin Futbol Federasyonu'nu farklı arayışlara itti... Fox Sports Arjantin'in haberine göre, Copa America'da büyük haksızlığa uğradıklarını düşünen Arjantin Futbol Federasyonu, UEFA'nın kapısını çaldı... Arjantinli idareciler, UEFA'nın hazırlık karşılaşmalarının yerine organize ettiği Avrupa Uluslar Ligi'ne katılmak için izin istedi. Avrupa futbolunun patronu UEFA, Katar ve Japonya'nın misafir takım olarak Copa America'da mücadele etmesini örnek göstererek, başvuruda bulunan Güney Amerika temsilcisine "Şimdilik imkansız ama ilerleyen günlerde talebinizi değerlendirebiliriz" yanıtını verdi. 

Arjantin'in bir sonraki hamlesi büyük merak konusu...