Messi'nin yeni takımı Inter Miami hakkındaki her şey burada!

Messi'nin yeni takımı Inter Miami hakkındaki her şey burada!
Paris Saint Germain'den ayrılan Lionel Messi, Inter Miami'ye transfer oldu. Bu gelişmenin ardından futbolseverler Inter Miami hangi ligde yer alıyor, hangi ülkede? Inter Miami'nin sahibi kim? gibi soruları sormaya başladı. Tüm bu soruların cevapları haberimizde...

Inter Miami, Amerika Birleşik Devletleri Futbol Ligi (MLS)'nde yer alan bir ekiptir. Inter Miami, Miami metropol bölgesinde kurulmuştur. Takım, 2020 yılında MLS'te boy göstermeye başlamıştır. 

Inter Miami ilk maçına ne zaman çıktı?

Inter Miami'nin ilk MLS maçı 1 Mart 2020'de Los Angeles FC'ye deplasmanda oynandı ve 1-0'lık Inter Miami mağlubiyeti ile sonuçlandı.

2007 yılında lige katıldıklarında 25 milyon dolarlık bir genişletme takımı satın alma seçeneği alan David Beckham, 2013 yılında aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdı. Lig, Beckham'ın danışmanlarıyla Miami de dahil olmak üzere çeşitli genişletme hedefleri hakkında görüşmeler yaptı. Inter Miami ile birçok kulüp ilgilenirken, yapılan bir oylama ile Beckham liderliğindeki grupla müzakere edilmesine karar verildi. 

Beckham, takımın sahiplerinden biri oldu.

Beckham'ın 2014'te Miami'de bir takım kurma niyetini ilk açıklamasından bu yana, Orlando City, New York City FC, Atlanta United, Minnesota United, Los Angeles FC ve FC Cincinnati MLS oynamaya başladı. Paul McDonough 4 Ağustos'tan itibaren spor direktörü olarak işe alındı.

Inter Miami'nin güncel kadrosu şu şekilde:

Drake Callender

Nick Marsman

CJ dos Santos

Cole Jensen

Kamal Miller

Sergiy Kryvtsov

Christopher McVey

Ryan Sailor

Ian Fray

Franco Negri

Noah Allen

DeAndre Yedlin

Harvey Neville

Gregore

Dixon Arroyo

Víctor Ulloa

David Ruíz

Jean Mota

Benja Cremaschi

Rodolfo Pizarro

Robert Taylor

Robbie Robinson

Edison Azcona

Jake LaCava

Felipe Valencia

Josef Martínez

Leonardo Campana

Nicolás Stefanelli

Corentin Jean

Shanyder Borgelin