Mehmet Büyükekşi 8 eylem planını açıkladı

Video yükleniyor...

TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi seçilmeleri halinde 8 eylem planını açıkladı.

Mehmet Büyükekşi, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, eylem plannın başlıklarını şöyle sıraladı:

"Kulüplerin Spor Toto ve iddaa gelirleri artacak. Sponsorluk ve yayın gelirleri artmaya devam edecek. Teknik heyet ve futbolcuların Bağ-Kur'lu olması için Bakanlık ile görüşme yaptım. Kulüp gelirlerini yükseltmeye devam edeceğiz. Seyahat ve konaklama için bir şirketle anlaşacağız. Oyuncu uygunluğu kuralını kulüplerimizin görüşlerine göre değerlendireceğiz. Türkiye Kupası'nın gelirlerini üç kat arttırdık. Süper Kupa'ya yeni format getirdik. 2. Lig ve 3. Lig'de toplam 25-26 maçı her hafta TFF YouTube kanalından yayınlayacağız. Dünya Kupası'nda inşallah milletimizi gururlandıracağız."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımının, Türkiye'nin İtalya ile ortaklaşa düzenleyeceği 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kupayı kazanmasını hedeflediklerini söyledi.

Ankara JW Marriott Hotel'de yapılan TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığa yeniden aday olan Mehmet Büyükekşi, genel kurul üyelerine seslendi.

Söz verdikleri işleri görev yaptıkları dönemde yerine getirdiklerini anlatan Büyükekşi, "Türk futbolunun geleceği için dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını bu zamana kadar aralıksız verdik. Bu doğrultuda söz verdiğimiz her işi de eksiksiz yerine getirdik. Her delege eleştiri yapabilir, bütün eleştirileri saygıyla karşılarız ancak üsluba dikkat etmek şartıyla." diye konuştu.

Türk futbolunun geleceği yeniden inşa edilmek isteniyorsa günü kurtaran projelere ve kaostan beslenen tartışmalara zaman harcanmaması gerektiğini vurgulayan Büyükekşi,, "Türk futbol ailesi olarak güç birliği içerisinde hareket etmemiz ve ülke futbolunu büyütmek için ön yargılardan arınarak hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Somut projelerle şekillenen gerçekçi bir yol haritası koymamız gerekiyor. A Milli Futbol Takımımızın ülkemizde düzenlenecek 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türk futboluna yepyeni başarılar kazandırarak şampiyonluk kupasını almasını hedefliyoruz. Türk futbolunda hala gidilecek çok fazla yolumuz var." ifadelerini kullandı.

Çözüm bekleyen çok fazla konu olduğunu dile getiren Büyükekşi, "Özellikle merkez hakem kurulu yapısının gözden geçirilmesi ve buradaki seçimlerin liyakat esasına göre yapılması için tarihi bir sorumluluk üstlendik. Yeniden görev almamız halinde merkez hakem kurulunun yeniden yapılandırılması konusunda adımlarımızı hızlandırmak istiyoruz. İngiltere ve Almanya gibi ülkelerdeki yapılanma süreçlerine benzer şekilde hakemlik kurulunun şirketleşme modeline göre yeniden ele alınması lazım." şeklinde konuştu.

Yeni dönemde kulüplerle ortak hareket edeceklerini vurgulayan Büyükekşi, şöyle konuştu:

"Kulüplerimizin Spor Toto ve İddia gelirlerini, sponsorluk ve yayın gelirlerini, kulüplerin beklentileri doğrultusunda nasıl bu zamana kadar artırdıysak bundan sonra da artırmaya devam edeceğiz. Kulüp başına hedeflenen yıllık ortalama gelirleri önümüzdeki dönemde de yükseltmeye devam edeceğiz. Seyahat ve konaklama için bir şirketle anlaşma yapacağız. Oyuncu uygunluğu kurallarını kulüplerimizin görüşleri doğrultusunda tekrar değerlendireceğiz. Yeni statüsüyle Ziraat Türkiye Kupası'nın gelirlerini şu an itibarıyla sözleşmeyi uzattık, 3 kat artırdık, her yıl artırmayı hedefliyoruz."

Türk futbolunu daha ileriye götürmek için herkese sorumluluklar düştüğünü dile getiren Büyükekşi, şöyle konuştu:

"22 yıldır katılamadığımız Dünya Futbol Şampiyonası'na yeniden katılım sağlayacağız. Tıpkı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda olduğu gibi dünya şampiyonasında da inşallah milletimizi gururlandıracağız. Gelin hep birlikte Türk futbolunun ortak menfaatlerine odaklanalım, kişisel işlerden vazgeçelim. Futbolun ortak çıkarları her şeyin üzerindedir, yapıcı güçle samimi niyetle hep beraber bir araya gelinmesi gerekiyor."