Mehmet Büyükekşi: "16 yıl sonra Allah bize nasip etti"

Mehmet Büyükekşi: "16 yıl sonra Allah bize nasip etti"
Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nun son maçında Çekya ile Türkiye karşı karşıya geldi. Hamburg'da bulunan Volkspark Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi A Milli Takımımız 2-1 kazandı ve son 16 turuna adını yazdırdı.

"16 yıl sonra Allah bize nasip etti"

Mücadele sonrası açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Öncelikle çok heyecanlı, mutlu, gururluyuz. 16 yıldır gruplardan çıkamıyorduk, 16 yıl sonra Allah bize nasip etti. Türk milletine armağan olsun. Hamburg "Türkiye" diye inledi. 50 bin kişi yürüyüşte vardı. Tüm Türkiye çok mutlu, biz de çok mutluyuz. Bu mutluluğu yaşattığımız için son derece mutluyuz. Allah inşallah bundan sonra yolumuzu açık edecek. İnşallah bu güzel günler bundan sonra devam edecek" dedi.

Bakan Bak: "Kimsenin milletimizin içine fitne sokması mümkün değil"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da maçtan hemen sonra açıklama yaptı.

Bak, "Sporcularımızı, Milli Takımımızı tebrik ediyoruz. Zor, stresli bir maçtı. Güzel bir galibiyetle gruptan çıktılar. Herkese güzel bir gece yaşattılar. Bazı baskılar vardı ama özellikle mili duygularımızı törpülemek isteyenlere cevap oldu. Kimsenin milletimizin içine fitne sokması mümkün değil. Tribünleri dolduran taraftarlarımızı tebrik ediyoruz. Bugün Hamburg'ta yaklaşık 50 bin kişiyle yürüyüş yaptılar. Almanya'nın çeşitli şehirlerinden, Türkiye'nin dört bir yanından gelenler vardı. Leipzig'te Avusturya karşısında oynayacağız. Her maç önem taşıyor. Turnuvanın en genç takımları oynadı. Türkiye yoluna devam ediyor. Üst turda en genç takımız. 16 yıl sonra gruplardan çıktık. Bu gençlerimize güveniyoruz. Biz çılgın Türkleriz. Avrupa bizi bekliyor. En büyük Türkiye. Gurbetçilerimizi sevindirdiğimiz için de mutluyuz. Cumhurbaşkanımız da takımı aradı, tebrik etti. Milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.