ÖZET | Medipol Başakşehir 0-7 Galatasaray

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray deplasmanda Medipol Başakşehir'i 7-0 mağlup etti.

Karşılaşmaya etkili bir futbolla başlayan sarı-kırmızılı ekipte 14. dakikada Sergio Oliviera'nın asistinde Kerem Aktürkoğlu golünü atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Gol sonrası önde baskısını sürdüren Galatasaray, Medipol Başakşehir'in pas oyununu bozmaya çalışırken maçın 23. dakikasında sakatlanan Emre Taşdemir yerini Kazımcan Karataş'a bıraktı.

Medipol Başakşehir'de uzun toplarla buluşturduğu Traore ile tehlikeli ataklara girerken, Muslera bu pozisyonlara geçit vermedi ve 45. dakikada kazandığı topla ceza sahasına giren Torreira, Ndayishimiye tarafından yere düşürülünce sarı-kırmızılı ekip penaltı kazandı. Topun başına gelen Arjantinli golcü Mauro Icardi kusursuz bir penaltı kullanarak farkı ikiye çıkardı ve sezondaki gol sayısını 4'e çıkardı.

Farkın 2'e çıkaasında kısa bir süre sonra Galatasaray ataklarına devam ederken, Rashica'nın sağ kanattan hızlı çıktığı bir pozisyonda yaptığı sert orta Youssouf Ndayishimiye'den sekerek ağlarla buluştu ve ilk yarı 3-0 deplasman ekibinin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya değişikliklerle giren ev sahibi ekipte oyunu dengelerken, Galatasaray 59. dakikada yıldız oyuncusu Icardi'nin topuğuyla yaptığı harika asistle Kerem Aktürkoğlu'na golü attırdı ve farkın 4'e çıkmasından kısa bir süre sonra günün iyi isimlerinden Rashica'nın asistinde bu sefer de Dries Mertens yaptığı şık vuruşla skoru 5-0 yaptı.

Karşılaşmanın son dakikalarına doğru sarı kart gören Fernando Muslera ceza sınırına ulaşarak, Galatasaray'ın 15. hafta oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.

Üst üste ataklarına devam eden Galatasaray'da önce 87. dakikada sağ kanatta buluştuğu topla hızlı bir şekilde atağa çıkan Icardi'nin asistinde golünü atan Kerem 3. golüne ulaşarak hat-trick yaptı ve bu golden sadece 1 dakika sonra Abdülkerim Bardakçı da gole ulaşarak maçın sonucunu 7-0 olarak belirledi. 

Zirve yarışında ligin en az gol yiyen ekiplerinden Medipol Başakşehir'i 7 golle mağlup eden Galatasaray puanını 27'ye çıkarırken, ev sahibi üst üste ikinci maçında da galibiyet çıkaramadı ve 24 puanda kaldı.

Karşılaşmanın tüm pozisyonları burada:

14. dakikada Galatasaray öne geçti. Ceza sahası dışı sol çaprazda Icardi'nin pasıyla buluşan Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası yayı içindeki Oliveira ile duvar pası yaparak penaltı noktası üzerinde yeniden topu aldı. Önü açılan bu oyuncunun düzgün vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1 İzlemek için tıklayın!

27. dakikada sağ kanatta korner bayrağına yakın yerden Traore'nin kullandığı serbest vuruşta ön direğe hareketlenen Münir'in kafayla vurduğu top, kaleci Muslera'da kaldı. İzlemek için tıklayın!

31. dakikada Boey'un sağdan ortasında altıpasta yükselen Abdülkerim Bardakcı'nın kafayla vurduğu top yan direğe çarptı. Pozisyonu takip eden Icardi, çizgi üzerinde tamamlamak istediği meşin yuvarlağa dokunamadı ve top oyun alanını terk etti. İzlemek için tıklayın!

43. dakikada sarı-kırmızılı ekip penaltı kazandı. Mertens'in pasıyla ceza sahasına giren Torreira, Ndayishimiye'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Icardi, sert bir vuruşla fileleri havalandırdı: 0-2 İzlemek için tıklayın!

45+4. dakikada konuk takım farkı 3'e çıkardı. Kendi yarı alanında sağ kanatta topu alan Rashica, uzun mesafe sürdüğü topla ceza sahasına sokuldu. Bu oyuncunun ortasında Ndayishimiye'nin müdahale etmesiyle kaleye yönelen meşin yuvarlak kaleci Muhammed'i de yanıltarak ağlara gitti: 0-3 İzlemek için tıklayın!

48. dakikada Galatasaray 4. golüne yaklaştı. Mertens'in pasıyla Başakşehir ceza sahası önünde topla buluşan Rashica, ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan sert vurdu, top üst direğe çarptı. Oyun alanına dönen topu savunma uzaklaştırdı. İzlemek için tıklayın!

59. dakikada konuk ekip 4. golünü attı. Caiçara'nın hatalı pasında topu kapan Kerem, Başakşehir ceza sahasına hareketlenen Icardi'ye pasını attı. Icardi'nin topuk pasıyla meşin yuvarlağı tekrar önünde bulan Kerem, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 0-4 İzlemek için tıklayın!

65. dakikada Galatasaray farkı 5'e yükseltti. Sol kanattan hızlı gelişen atakta Kerem Aktürkoğlu, ceza sahasındaki Rashica'ya pasını attı. Topu kontrol eden Rashica geriden gelen Mertens'e pasını attı. Mertens'in yerden vuruşunda, meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 0-5 İzlemek için tıklayın!

72. dakikada Galatasaray frikik kazandı. Başakşehir ceza sahasının önünden sağ çaprazdan Oliveira'nın ceza sahasına yerden sert gönderdiği topa Nelsson kayarak dokundu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. İzlemek için tıklayın!

85. dakikada Galatasaray 6. golünü buldu. Sağ kanatta topla buluşan Icardi, savunma arkasına hareketlenen Kerem'e pasını attı. Ceza sahasına giren Kerem'in yerden plase vuruşunda top ağlara gitti: 0-6 İzlemek için tıklayın!

88. dakikada sarı-kırmızılı takım bir gol daha buldu. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Mata'nın altıpas önüne gönderdiği topa Abdülkerim Bardakcı kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 0-7 İzlemek için tıklayın!

Medipol Başakşehir: 0 - Galatasaray: 7

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Serkan Ok

Medipol Başakşehir: Muhammed Şengezer, Çaiçara, Ndayishimiye, Duarte, Hasan Ali Kaldırım, Biglia (Dk. 46 Aleksic), Mahmut Tekdemir, Berkay Özcan (Dk. 46 Deniz Türüç), Traore (Dk. 64 Szysz), Münir (Dk. 64 Serdar Gürler), Keny (Dk. 82 Okaka)

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Emre Taşdemir (Dk. 23 Kazımcan Karataş), Torreira (Dk. 71 Berkan Kutlu), Oliveira (Dk. 80 Midtsjo), Rashica (Dk. 79 Barış Alper Yılmaz), Mertens (Dk. 72 Mata), Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Goller: Dk. 14, 59 ve 85 Kerem Aktürkoğlu, Dk. 45 Icardi (Penaltıdan), Dk. 45+4 Ndayishimiye (Kendi kalesine), Dk. 65 Mertens, Dk. 88 Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray),

Sarı kartlar: Dk. 44 Ndayishimiye, Dk. 83 Aleksic (Medipol Başakşehir), Dk. 75 Rashica, Dk. 76 Muslera (Galatasaray)


SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN