Mbappe'nin devasa kariyerinin satır başları burada!

Video yükleniyor...

2024-2025 sezonu yaz transfer dönemi bomba bir transferle başladı.

Devler Ligi şampiyonu Real Madrid, kimilerine göre dünyanın faal en iyi futbolcusu Kylian Mbappe'yi bedelsiz olarak 5 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı.

Mbappe, takvimler 20 Aralık 1998'i gösterdiğinde Fransa'nın başkenti Paris'te Kamerunlu Wilfried Mbappe ile eski bir hentbolcu olan Cezayir doğumlu Fayza Lamari'nin oğlu olarak dünyaya geldi.

Çocuk yaşlarda yeteneğini gösterdi

Sporcu bir aileden gelen Mbappe, genlerinde olan üstün yeteneğini çocuk yaşlarda göstermeye başladı.

Futbola ülkesinin Bondy takımında başlayan ve ilk profesyonellik deneyimini Monaco'da yaşayan Mbappe, henüz 17 yaşında dünya futbol sahnesine adım atarak adından söz ettirmeyi başardı. 

44 resmi maça çıktı

Monaco ile ikinci sezonu olan 2016-2017'de 44 resmi maçta görev alan Mbappe, attığı 26 gol ve ürettiği 14 asistle tüm dünyaya ‘gümbür gümbür geliyorum’ mesajını son derece etkili bir biçimde verdi. Kırmızı-beyazlılar, Mbappe'nin görev aldığı 2016-2017 sezonunda ligde ipi göğüslemeyi başardı.

Yarı finale kadar yükseldiler

Bu süreçte ilk kez Devler Ligi sahnesinde de boy gösteren Fransız yıldız, bu turnuvadaki ilk maçına 27 Eylül 2016'da Bayer Leverkusen karşısında çıktı. Ayrıca Monaco o dönemde Mbappe önderliğinde sezonun sürprizine imza atarak yarı final oynama başarısı gösterdi.

Mbappe'nin etkileyici performansı kısa sürede meyvesini verdi ve 2017'de Golden Boy ödülü Fransız futbolcuya gitti.

Yeni bir dönem başladı

2017-2018 sezonu Mbappe için yeni bir eşiğin atlanması anlamına geliyordu. Fransız devi Paris Saint-Germain, o sezonun başında Fransızların altın çocuğunu satın alma opsiyonlu olarka kiraladı ve Mbappe ile Fransız futbolu için yeni bir dönem başladı.

İlk sezonunda kendisine yapılan yatırımın boş olmadığını gösteren Mbappe, PSG ile 46 maçta 21 kez fileleri havalandırıyor,16 golün de hazırlayıcısı oluyordu.

En iyilerden olduğunu gösterdi

Aynı yaz Fransa Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanan Mbappe artık dünyanın en iyilerinden birisi olduğunu kanıtlamaya başlıyordu.

2018-2019 sezonu başında dünya futbolu Mbappe'nin Monaco'dan PSG'ye bonuslarla beraber 180 milyon Euro karşılığında transfer olmasını konuşacaktı. 

Bu sezonun sonuna kadar görev aldığı PSG'de çıktığı 308 maçta attığı 256 golle kulüp tarihinin en skorer futbolcusu olan ve sayısız başarılara imza atan Mbappe, 77 kez de Fransa Milli Takımı forması giydi. 

Pek çok kişiye göre tarihin en başarılı takımı olan Real Madrid'in yeni süperstarı, kariyerinde şimdiye dek 18 kupa kazanırken 22 kez de farklı alanlarda ödüllere layık görüldü.

Bakalım Mbappe, dünya futbolunun zirvesinde olduğu bu dönemde dünyanın en üst basamağında yer alan yeni takımıyla yeni başarılara koşabilecek mi? Hep birlikte göreceğiz...


FRANSA LIGUE 1 ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN