Manchester United transferde atağa kalktı

Manchester United transferde atağa kalktı
İngiliz basınına göre, bu sezon takımın başına Erik ten Hag'ı getiren Manchester United, Christian Eriksen ve Frankie de Jong ile ilgileniyor.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını kaçıran ve orta sahasından Juan Mata, Jesse 
Lingard ve Paul Pogba'yı kaybeden Manchester United, Daily Mail'de çıkan bir habere göre serbest oyuncu konumundaki Danimarkalı Christian Eriksen ve Barcelona'da forma giyen Hollandalı Frankie de Jong ile ilgileniyor.

Eriksen'den görkemli geri dönüş 
 
Eriksen, geçen yaz Avrupa Şampiyonası'nda geçirdiği kalp krizi sonrasında Ocak ayında Ajax'ın rezerv oyuncularıyla çalışmıştı. O dönem Ajax'ın başında olan ten Hag'ın Eriksen'in durumu hakkında yakın bilgi sahibi olmasının bu transfer için bir avantaj olduğu öne sürüldü. Danimarkalı oyuncu ise geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, şu aşamada gelen teklifleri değerlendirdiğini, Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı istese de bunu şart koşmayacağını söyleyerek United'a transferiyle ilgili iddiaları güçlendirmişti. 

Haberde ayrıca United'ın, Eriksen transferi yanında 70 milyon pound civarında değer biçilen Frankie de Jong için Barcelona ile görüşmeye devam edeceği, ancak henüz resmi bir teklif yapmayan Manchester ekibinin transferden vazgeçme ihtimalinin de bulunduğu ifade edildi. 

Daily Mail, golcü transferinde Darwin Nunez için Liverpool'un verdiği rakama yaklaşamayan United'ın, savunmaya yapacağı takviye için ise Anthony Martial, Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly ve Phil Jones'tan birini satabileceğini yazdı.