Mancini o anları anlattı

Mancini o anları anlattı
İtalya, 53 yıllık şampiyonluk hasretine son vererek milli takımlar bazında Avrupa kıtasının en büyüğü oldu. İlk ve son kez 1968'de Avrupa şampiyonu olan Gökmaviler, Roberto Mancini yönetiminde 34 maçlık yenilmezlik serisine ulaşarak kupayı havaya kaldırdı.

Nefesleri kesen finalin ardından kameraların karşısına geçen Roberto Mancini, maçtan sonra gözyaşlarını neden tutamadığını anlattı. Mancini, "Bu statta 30 yıl önce 1992 Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Sampdoria adına oynarken, Barcelona'ya finalde kaybetmiş ve ardından ağlamıştım. Evet bugün de ağladım. Nasıl oldu bilmiyorum ama maç sonu oyuncularıma bakarken gözyaşlarım birden kendiliğinden geldi" ifadelerini kullandı.

Futbolculuğu döneminde hem Sampdoria'dan hem de milli takımdan arkadaşı olan ve halihazırda İtalya Milli Takımı Teknik Heyetinin Üyesi Gianluca Vialli ile dostluklarına da değinen Mancini, "30 yıl önce burada birlikte ağlamıştık. O benim ölene dek dostum kalacak. Sanırım ikimiz de hayatımızda bundan daha önemli bir başarıya imza atmadık. 1968'den sonra kupayı İtalya'ya getirebilmek gerçekten inanılmaz. Sanırım ikimiz de biraz da yaşlandığımız için ağlayıp, duygusallaştık" diye konuştu.