Manchester City zorlu deplasmanda

Manchester City zorlu deplasmanda
Premier Lig'de 5. hafta perdesi, Wolverhampton Wanderers'ın Liverpool'u konuk edeceği mücadele ile açılıyor... Sezona merkez orta sahasındaki kan değişimi ile başlayan Liverpool, ilk 4 haftada topladığı 10 puanla 2023/2024 sezonunun şampiyonluk adaylarından biri olduğunu şimdiden göstermişe benziyor... Wolverhampton'da ise kötü gidiş hakim... Kaptan Ruben Neves'in ayrılığı ile önemli bir kayıp yaşayan Wolves, hanesine yalnızca 3 puan yazdırabilmiş durumda. Rakip ağlara 4 gol gönderip, kalesinde 8 gol gören Wolverhampton'da parola mutlak puan...

10. sırada bulunan Aston Villa'nın Crystal Palace'ı ağırlayacağı karşılaşmada Unai Emery'nin öğrencileri, sahadan galibiyetle ayrılarak 3-0'lık Liverpool mağlubiyetinin izlerini silme hedefinde... Konuk ekip Palace ise sezonun ilk galibiyet serisinin startını vermek istiyor... 7 puan ile 7. sırada bulunan Roy Hodgson'ın örencilerinde amaç, Wolverhampton galibiyetinin ardına bir zafer daha ekleyerek puanını 10 yükseltmek.

Ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren mücadelede ise Fulham, henüz puanla tanışıamamış Luton Town'u konuk edecek. Takımın yıldızı Mitrovıc'i Arabistan'a yolcu eden Fulham, bulabildiği 4 golle hücumda kısırlık yaşarken, kalesinde gördüğü 10 gol ile savunmada da iyi iş çıkartamıyor... Premier Lig'in yeni ekibi Luton'da ise hedef, Premier Lig'in gediklisi Londra ekibi karşısında alacağı puan ile rahat bir nefes alabilmek.

Ada'da haftanın maçı Manchester United ile Brighton Hove Albion arasında oynanacak... Oynadığı kötü futbol ve gol yollarında yaşadığı sıkıntı ile kötü sinyaller veren Erik ten Hag'ın ekibinin işi, Brighton'ın karşısında hiç de kolay olmayacağa benziyor. Yoluna dolu dizgin devam eden De Zerbi'nin öğrencileri, bulduğu 12 gol ile Premier Lig'in en golcü takımı konumunda. Mavi beyazlı ekip, zorlu Old Trafford deplasmanına çıkacak olsa da hedef 3 puan.

Bulduğu 11 gol ile kaptan Harry Kane'in ayrılığından etkilenmemiş gibi görünen Tottenham Hotspur, oynadığı iyi futbol ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmış durumda. Postecoglou'nun öğrencileri, konuk edeceği Sheffield United'ı da devirerek zirve takipçilerinden biri olacağını kanıtlama hedefinde. Yalnızca 1 puan toplayabilen konuk ekipte ise hedef bu zorlu deplasmandan puan ya da puanlar çıkartmak.

Lider Manchester City, ligin dişli ekiplerinden West Ham United'a konuk oluyor... Pep Guardiola'nın öğrencileri, rakip ağlara yolladığı 11 golün yanı sıra, kalesinde yalnızca 2 gol gördü. Şu an için takımdan ayrılan İlkay Gündoğan ve sakatlıklara kurban verdiği Kevin de Bruyne ile John Stones'un eksikliğini hissetmiyor gibi görünen Manchester ekibi, sezonun ilk ciddi karşılaşmasına çıkacak. 9 puan ile 4. sırada bulunan West Ham'ın alacağı puan ya da puanlar, şüphesiz ki sürpriz niteliği taşımayacak. İlk 4 haftada Chelsea ve Brighton gibi güçlü ekipleri deviren David Moyes'un öğrencileri, Premier Lig'in dikkat çeken ekiplerinden biri pozisyonunda.

Brentford'ı ağırlayacak Newcastle United'ın hedefi ise mutlak galibiyet... Sezona büyük umutlarla girmesine karşın 4 haftada aldığı 3 mağlubiyet ile olumsuz bir tablo çizen Eddie Howe'um öğrencileri, elde edeceği galibiyet ile üzerindeki ölü toprağını atmak istiyor... 3 beraberlik ve 1 galibiyet ile ligin mağlubiyet yüzü görmeyen 6 takımından biri olan Brentford ise kolay lokma olacağa benzemiyor.

Uoluna transferde hız kesmeden devam eden Chelsea'nin futbolu için aynı şeyleri söyleyebilmek pek de mümkün değil... Yeni teknik direktörü Mauricio Pochettino ile sezona büyük umutlarla başlayan Londra ekibi, 4 maçta yalnızca 1 galibiyet alabildi. Maviler, konuk olacağı Bournemouth deplasmanından çıkaracağı 3 puan ile rahat bir nefes almak istiyor... 2 puan ile 16. sırada yer alan Bournemouth'un  hedefi ise, yapacağı sürpriz ile kötü gidişe dur demek.

Arsenal, Everton deplasmanına mutlak favori olarak çıkacak... İki ekibin arasında oynanan 64 mücadelenin 38'i Londra ekibinin galibiyeti ile sonuçlanırken, Everton bu karşılaşmalardan yalnızca 12 galibiyet çıkartabildi. 10 puan ile 5. sırada bulunan ve bu sezon da zirve yarışının içerisinde yer alacağının sinyallerini veren Mikel Arteta'nın öğrencileri, sallantıda olan rakibine vuracağı darbe ile yoluna devam etme hedefinde. 4 haftada hanesine yalnızca 1 puan yazdırabilen Sean Dyche'ın öğrencileri ise, Arsenal karşısında sürpriz arayacak.

Premier Lig'de 5. hafta perdesi, Nottingham Forest - Burnley karşılaşması ile kapanıyor... Geride kalan haftalarda Arsenal ve Manchester United gibi zorlu rakiplerle karşılaşan ve bu maçlarda sergilediği performansla kolay lokma olmadığını gösteren Nottingham, Premier Lig'in puan ile tanışamayan yeni rakibi Burnley'i mağlup ederek puanını 9'a çıkartmak istiyor. Kompany'nin öğrencileri ise alacağı puan ya da puanlarla lige tutunmak istiyor.

Peemier Lig tüm heyecanıyla beIN SPORTS ekranlarında...

İNGİLTERE PREMIER LİG'DE 5. HAFTA

16 Eylül Cumartesi

14:30 | Wolverhampton - Liverpool
17:00 | Aston Villa - Crystal Palace
17:00 | Fulham - Luton Town
17:00 | Manchester United - Brighton & Hove Albion
17:00 | Tottenham - Sheffield United
17:00 | West Ham United - Manchester City
19:30 | Newcastle United - Brentford

17 Eylül Pazar

16:00 | Bournemouth - Chelsea
18:30 | Everton - Arsenal

18 Eylül Pazartesi

21:45 | Nottingham Forest - Burnley