Galatasaray'dan Devler Ligi'ne erken veda (ÖZET)

Video yükleniyor...

Şampiyonlar Ligi'nde sezonun en kritik virajına giren Galatasaray, gruptan çıkma şansını Rusya'da kaybetti. Lokomotiv Moskova'ya 2-0 yenilen sarı kırmızılı temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için son maçta Porto'yu konuk edecek.
 
Devre şanssız golle bitti
Maça iki takım da düşük tempoyla başlarken temsilcimiz Galatasaray topa daha çok hakim olan taraftı. Ancak 44. dakikada Krychowiak'ın vuruşunda Donk'a da çarpan ağlarla buluşunca sarı kırmızılılar devreye 1-0 geride girdi. 

Ignatjev hatayı affetmedi
İkinci yarıya istediği gibi giremeyen Galatasaray, 54'te Ignatjev'i de durduramayınca fark ikiye çıktı. Fatih Terim, ilerleyen dakikalarda Fernando ve Ndiaye'nin yerine Feghouli ve Selçuk İnan'ı sahaya sürerek hamlelerini yapsa da kalan dakikalarda beklenen gol gelmedi ve Lokomotiv Moskova maçı 2-0 kazandı.

UEFA Avrupa Ligi hesapları
Bu sonuçla 4 puanda kalan Galatasaray, 3 puanlı Lokomotiv Moskova'nın önünde 3. sırada yer aldı. 
 
Galatasaray'ın Rusya'da aldığı yenilginin ardından grupta ilk iki sırada bulunan Porto ve Schalke 04 bir üst tura yükselmeyi garantiledi. 
 
Sarı kırmızılı temsilcimiz, son maçta sahasında Porto'yu yenmesi halinde UEFA Avrupa Ligi'ni garantileyecek. Olası bir puan kaybı halinde ise, Lokomotiv Moskova'nın Schalke deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek.

Bu arada karşılaşmada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Serdar Aziz, Porto karşısında forma giyemeyecek.


Lokomotiv Moskova: 2 - Galatasaray: 0 

Stat: Lokomotiv 
Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto del Palomar (İspanya)

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Ignatjev, Kverkvelia, Rybus, Corluka, Denisov, Krychowiak, Anton Miranchuk, Aleksei Miranchuk (Dk. 77 Barinov), Farfan, Smolov (Dk. 88 Eder)

Galatasaray: Muslera, Linnes (Dk. 89 Mariano), Serdar Aziz, Ozan Kabak, Nagotomo, Fernando (Dk. 59 Feghouli), Donk, Onyekuru, Ndiaye (Dk. 68 Selçuk İnan), Rodrigues, Eren Derdiyok

Goller: Dk. 43 Krychowiak, Dk. 54 Ignatjev (Lokomotiv Moskova)

Sarı kartlar: Dk. 34 Serdar Aziz (Galatasaray), Dk. 67 Corluka, Dk. 74 Farfan (Lokomotiv Moskova)